Интер пречупи Борусия след зрелищен сблъсък в Милано


Интер пречупи Борусия след зрелищен сблъсък в Милано
Снимка: Getty Images/Guliver

4163 0

Италианският гранд Интер успя да победи Борусия Дортмунд с 2:0 на "Джузепе Меаца" в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Победата за "нерадзурите" изковаха Лаутаро Мартинес и Антонио Кандрева, като първият дори пропусна дузпа в края на двубоя.

В 22-рата минута домакините излязоха напред в резултата. Лаутаро Мартинес бе намерен с дълго подаване зад отбраната на Борусия, след което успя да овладее на гърди и да стреля към вратата, пронизвайки Роман Бюрки - 1:0.

В самия край на първата част Борусия Дортмунд имаше възможност да изравни, но златна намеса на Самир Ханданович съхрани резултата в полза на "нерадзурите". Джейдън Санчо се измъкна покрай отбраната на домакините и стреля, но Ханданович със сетни сили успя да избие топката.

През втората част атаките и към двете врати продължиха, а най-добрите положения се откриха пред Лаутаро Мартинес за Интер и Джейдън Санчо за Дортмунд. Резултатът все пак остана непроменен до заключителните минути от срещата.

В 82-рата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, но Лаутаро Мартинес не успя да вкара след страхотно спасяване на Ханданович. В самия край на срещата Антонио Кандрева успя да вкара втори гол за "нерадзурите", осигурявайки спокойствие на съотборниците си в заключителните секунди от двубоя.

Така Интер се изравни по точки с Борусия Дортмунд и се върна в битката за място на 1/8-финалите на турнира. Лидер в групата е Барселона, който постигна изстрадана победа срещу Славия Прага.

ПРЕДИ МАЧА:

Въпреки че в Серия А върви почти идеално, Интер не се представя убедително в Шампионска лига. "Нерадзурите" имат само 1 спечелена точка в първите 2 мача и заема последната позиция в "групата на смъртта". Германският тим пък има победа и равенство и е лидер в тежката група.

Двата тима за последно са мерили сили в евротурнирите през 1994 година - в четвъртфиналите на Купата на УЕФА. Италианците побеждават като гости с 3:1, а у дома падат с 1:2, но се класират в следващия кръг.

И двата тима имат кадрови проблеми преди двубоя. Контузени в състава на "нерадзурите" са Алексис Санчес и Данило Д'Амброзио. Аут за "Жълто-черните" са Марко Ройс, Лукаш Пишчек и Марсел Шмелцер.

СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Годин, Асамоа, Галярдини, Брозович, Барела, Кандрева, Мартинес, Лукаку

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хакими, Хюмелс, Аканджи, Шулц, Вайгъл, Витсел, Брандт, Дилейни, Азар, Санчо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички