Резервите на Барселона изхвърлиха Интер от Шампионска лига


Резервите на Барселона изхвърлиха Интер от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

16431 0

Барселона може и да не заложи на най-добрите си футболисти, но показа феърплей до самия край и собственоръчно изхвърли Интер от Шампионска лига. Каталунците, които излязоха на "Джузепе Меаца" със сензационен състав и без Лионел Меси, удариха "нерадзурите" с 2:1 и ги засилиха в Лига Европа, въпреки че италианският отбор беше считан за абсолютен фаворит за класиране напред. 

Интер изигра припряно двубоя срещу "блауграна", което си пролича с многото пропуски в първите минути. В същото време още с първото си положение в 23' Барселона се разписа, а голмайстор бе Чарлес Перес. В самия край на полувремето обаче Лукаку се разписа и върна надеждите за класиране на своя тим. 

През второто полувреме два гола на италианския гранд бяха отменени заради засадата, а в 85' Ансу Фати с второто си докосване в мача се разписа за 2:1, пращайки Интер в Лига Европа през пролетта. 

Това е пореден европейски провал за Антонио Конте, чиято визитка особено в Шампионска лига е много бедна, след като записа няколко отпадания в груповата фаза с предишните си отбори. Докато Интер играе на страхотно ниво в Италия, то в "турнира на богатите" "нерадзурите" допуснаха много грешки, сред които равенство срещу Славия у дома и два пълни обрата от Борусия и Барселона. Така италианците трябва да се задоволят с участие в Лига Европа - така, както го направиха и през миналата година. 

Барселона печели убедително групата с актив от 14 точки, а втори е Борусия (Дортмунд), който трудно успя да спечели с 2:1 срещу Славия у дома. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите 5 минути домакините получиха шанс да реализират. Валеро отне топката в центъра и подаде отличен пас за Бираги в наказателното поле, но десният халф-бек прати топката в аут. В 11' пък Лукаку беше изведен в наказателното поле, с превъзходен финт размина Фирпо, но в последния момент ударът му от 5 метра беше блокиран от Ленгле, който изби в корнер - фантастична намеса на френския бранител. 

В 19' Интер отново направи сериозен пропуск, след като Лукаку отново беше оставен с прекалено много пространство в наказателното поле, получи топката и стреля, но Нето направи фантастично спасяване. И в 23' тези пропуски бяха наказани. Гризман получи топката пред наказателното поле, пусна остър пас за Видал пред малкия пеналт, а той с едно докосване омекоти топката за Перес, който плъзна топката покрай Ханданович - 0:1. 

В края на първата част Интер успя да отвърне на удара. Дълго подаване бе отлично овладяно от Лаутаро Мартинес, който успя да съхрани топката с гръб към вратата. Последва подаване към Ромелу Лукаку, който разстреля вратата с нисък удар - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През вторите 45 минути късният гол на Лукаку не оказа особено влияние в играта на домакините. Те продължиха да действат прибързано в предни позиции, а се оказа, че са уязвими и на контраатака. При няколко такива Видал и Перес се озоваха на стрелкови позиции, но до гол не се стигна. 

На отсрещната врата Нето продължи да прави добри спасявания срещу Лукаку и Валеро, а Лаутаро Мартинес на два пъти от удобни позиции не успя да намери целта. Той все пак реализира в 72', но попадението му беше отменено заради засада, категорично потвърдена и от системата VAR. 

Само 7 минути по-късно отново засада лиши Интер от втори гол. Политано нахлу в наказателното поле, стреля мощно, но Умтити подложи крак и топката стигна до Лукаку. Той не успя да играе с топката, но Лаутаро с шпагат я засече във вратата, но попадението беше отменено заради засада на нападателя, който беше в активна позиция. 

В 85' ситуацията за Интер се превърна в невъзможна. Току-що появилият се на терена Ансу Фати получи топката по лявото крило, комбинира на двойно подаване със Суарес и, получавайки топката на дъгата на наказателното поле, стреля диагонално и вкара с помощта на страничната греда - 1:2. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Шкриниар, Д'Амброзио, Бираги, Весино, Брозович, Валеро, Мартинес, Лукаку

Барселона: Нето, Ваге, Тодибо, Ленгле, Умтити, Фирпо, Видал, Ракитич, Аленя, Перес, Гризман

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините в момента се намират на второто място в групата с равен брой точки с Борусия (Дортмунд) - по 7. Италианците обаче спечелиха срещу "жълто-черните" единия двубой, а другият завърши наравно, което означава, че при равни показатели в края на груповата фаза, Интер ще се класира напред заради преките двубои. В другата среща Борусия приема Славия (Прага) у дома и задачата на пръв поглед е по-лесна за германския гранд, но "нерадзурите" имат друго предимство на своята сметка. 

Барселона е категоричен лидер в групата с 11 точки и вече си е осигурил първото място. Това даде повод на Ернесто Валверде да остави в Испания Жерар Пике и Лионел Меси, като се очакват доста промени сред 11-те на "блауграна" в Милано. Това дава и шанс на Интер да спечели срещата, след като преди няколко седмици се представи страхотно на "Камп Ноу", но загуби след обрат с 1:2. 

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички