Интер наказа безидеен Барселона след близо 100-минутна драма (ВИДЕО)


Интер наказа безидеен Барселона след близо 100-минутна драма (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6257 0

Интер победи Барселона в голямото дерби в първата вечер от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. "Змията" се наложи над каталунците с 1:0, като единственото попадение в срещата бе дело на Хакан Джалканоглу в добавеното време на първата част.

По този начин италианският гранд се изкачи с шест точки до втората позиция във временното класиране, докато "блаугранас" остават трети с три точки от три срещи. Байерн пък е безгрешен на върха, а последният тим в групата - Виктория Пилзен е с 0 точки. 

Гостите бяха изненадващо безидейни и креативни през цялото време, като през втората част вдигнаха оборотите в търсенето на нещо от мача, но без успех. 

През първото полувреме домакините имаха претенции за дузпа след 22 минути игра поради игра с ръка в наказателното поле на каталунците, но до такава не се стигна, докато в следващите минути Кореа вкара от засада, а Дембеле пропиля чиста възможност след комбинация с Педри.

Така се стигна и до единственото попадение в срещата, което бе дело на опитният Джалханоглу, опитал от дистанция за втори път в срещата - този път успешно. 

През втората част всичко започна по ужасяващ начин за гостите, които дадоха нова "жертва" - новопривлеченият Андреас Кристенсен, получи контузия, а в 60-тата минута Дембеле стреля близо до гредата. 

След още шест минути Педри се разписа, след като се възползва от неразбирателство в наказателното поле на домакините, но ВАР отмени попадението заради игра с ръка. Именно той взе ключово решение в добавеното време на срещата, когато възпитаниците на Шави отново имаха претенции за наказателен удар, но не бяха уважени. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Тер Стеген се оказа първият страж, който трябваше да се намеси ключово в срещата, след като Хакан Чалханоглу отправи свиреп удар от средата на противниковото поле. Германецът обаче докосна решително кълбото и излезе в корнер. 

В 22-рата минута от Интер имаха претенции за дузпа след игра с ръка на гостите в наказателното си поле, но ВАР отказа да уважи подобни желания. Играта с ръка бе безспорна в ситуацията, но в същото положение Лаутаро Мартинес бе в нередовна позиция. 

В 27-мата минута Хоакин Кореа прати топката във вратата на Тер Стеген, но страничния съдия побърза да отмени попадението поради засада. Аржентинецът заформи чудесен рейд, но се оказа, че Ерик Гарсия го е поставил в нередовна позиция при извеждащото подаване. 

Каталунците отговориха с комбинация между Педри и Дембеле, като вторият продължи нападението с чудесен рейд и силен удар, който обаче намери мрежата от външната й страна. 

Гол! Чалханоглу откри резултата в самия край на първата част (45'+2), когато отново опита удар от дистанция и този път направи Тер Стеген безпомощен! 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Десет минути след началото на втората част нов проблем сполетя каталунците, след като се оказа, че Анреас Кристенсен няма да може да продължи участието си в срещата. Поради тази причина в игра се включи Жерард Пике, а броят на "кульорите" в лазарета се увеличава. 

В началото на третата третина от срещата Усман Дембеле отправи жесток удар посока вратата на Онана, като стражът съумя да реагира и не допусна изравняване в резултата. 

След шест минути Педри съумя да се възползва след разбъркване в противниковото наказателно поле и с точен удар прати топката в опразнената врата на домакините. ВАР обаче отново се намеси и след детайлен преглед се оказа, че Фати е играл с ръка преди попадението и така то бе отменено. 

В 84-тата минута Дембеле центрира от корнер, а топката стигна до другия фланг, след като не се намери кой да я засече и прати в мрежата на Онана. Тя дори бе напът да уцели Дъмфрис, който бе на втора греда, но той реагира добре. 

В 92-рата минута ВАР прегледа ситуация с игра с ръка в наказателното поле на домакините, след което можеше да бъде отсъдена дузпа за гостите, но до такава не се стигна. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Андре Онана, Милан Шкринияр, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони, Матео Дармиан, Николо Барела, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоглу, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа

Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Маркос Алонсо, Ерик Гарсия, Андреас Кристенсен, Серхи Роберто, Гави, Серхио Бускетс, Педри, Рафиня, Роберт Левандовски, Усман Дембеле

Интер - Барса по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка в Шампионска лига?

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Интер и Барселона излизат тази вечер един срещу друг в сблъсък от третия кръг в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е от ключово значение за развръзката в "групата на смъртта", където първото място понастоящем е заето от Байерн Мюнхен.

Байерн победи и Интер, и Барса и заслужено води в групата, като баварците, изглежда, са капарирали първото място. За второто място обаче битката ще бъде изключително люта, тъй като "нерадзурите" и каталунците понастоящем са с равен брой точки и със сигурност не искат да отпадат още в групите.

 Интер и Барселона бяха в една група в Шампионска лига и в сезоните 2018/19 и 2019/20. В четирите директни срещи Барса записа три победи и едно равенство. Ето какъв е коефициентът Барселона да победи Интер в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички