Ливърпул се забавлява в Шампионска лига с голово шоу срещу Генк


Ливърпул се забавлява в Шампионска лига с голово шоу срещу Генк
Снимка: Getty Images/Guliver

6019 0

Европейският шампион Ливърпул постигна убедителна победа като гост на Генк с 1:4 в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Мърсисайдци държаха изцяло контрола над срещата и закономерно се добраха до втора победа през новата кампания.

Алекс Окслейд-Чембърлейн отбеляза два гола за победата, докато Мохамед Салах и Садио Мане добавиха по още един гол за крайния успех. "Червените" изпитваха известни проблеми в отбрана, където Деян Ловрен и Джеймс Милнър замениха Трент Александър-Арнолд и Жоел Матип, но въпреки това Генк не успя да се възползва от създадените си положения, реализирайки само един гол в края на срещата.

Така Ливърпул задържа дистанцията от една точка до лидера Наполи, който записа трудна победа над РБ Залцбург с 2:3 като гост. За Генк това бе втора загуба в груповата фаза на Шампионска лига, а шансовете на отбора драстично намаляха, оставайки с една точка на дъното в класирането.

Първо полувреме

Ливърпул започна ударно мача, като още във втората минута откри резултата. Фабиньо подаде към Алекс Окслейд-Чембърлейн, а англичанинът имаше възможността да се обърне с лице към вратата и да стреля ниско по земя, изпращайки кълбото в мрежата - 0:1.

В следващите няколко минути Генк можеше да изравни резултата. Отбраната на Ливърпул, която е в променен състав за днешния двубой поради контузии, показа колебания, които позволиха на Самата и Онуачу да се окажат в отлични ситуации за гол, но не се възползваха.

Генк успя да стигне до изравнителен гол в средата на полувремето, но той бе отменен поради засада, а това бе потвърдено и от ВАР. Проблемите в защита за Ливърпул обаче продължиха и в следващите минути.

Второ полувреме

В 57-ата минута Ливърпул удвои преднината си. Роберто Фирмино подаде към Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с превъзходен удар с външен фалц изпрати топката за втори път във вратата на Генк - 2:0.

В 77-ата минута Ливърпул достигна и до трето попадение. Звездното трио в атака Мане-Салах-Фирмино матираха отбраната на Генк. Атаката бе подхваната от Джини Вайналдум, последва комбинация между Фирмино и Салах, за да се стигне в крайна сметка до подаване към Мане, който прати топката в мрежата на домакините - 3:0.

В самия край на срещата паднаха още две попадения - по едно и за двата отбора. Първо Мохамед Салах демонстрира завидна класа, гардирайки топката по великолепен начин, а след това измъквайки се зад отбраната, за да прати топката с финес в мрежата. В ответната атака Генк все пак отбеляза почетно попадение, оформяйки крайното 1:4.

Преди двубоя

Ливърпул започна кампанията си в Шампионска лига с една победа срещу РБ Залцбург и едно поражение от Наполи, с което се нарежда втори в група Е - на една точка от лидера от Италия. Генк от своя страна допусна една загуба, но и взе точка срещу Наполи, което ги поставя в добра изходна позиция за битка за класиране за 1/8-финалите.

За домакините вратарят Дани Вукович е контузен и не е на разположение на отбора. При мърсисайдци кадровите проблеми са по-сериозни. Натаниел Клайн и Джердан Шакири са постоянно контузени, а титулярите от мача с Манчестър Юнайтед - Трент Александър-Арнолд и Жоел Матип, също не отпътуваха с отбора поради вирус и травма в коляното. Мохамед Салах е под въпрос за мача.

СЪСТАВИ

Генк: Куке, Уронен, Лукуми, Куеста, Маеле, Ито, Берге, Хейнен, Бонгонда, Самата, Онуачу

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ловрен, Ван Дайк, Милнър, Фабиньо, Кейта, Окслейд-Чембърлен, Мане, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички