ПСЖ разби мита за непобедимите в Сърбия "звездаши"


ПСЖ разби мита за непобедимите в Сърбия "звездаши"
Снимка: Guliver/GettyImages

2889 0

Цървена звезда не успя да запази вратата си суха в 3-и пореден домакински двубой и отнесе тежко поражение с 1:4 от ПСЖ в последния мач от група C на Шампионска лига. С победата парижани успяха да се класират към осминафиналите, и то под №1 в групата, с което ще пропуснат отбори като Реал Мадрид, Барселона и Борусия Дортмунд в следващата фаза на надпреварата.

През първото полувреме Кавани и Неймар дадоха аванс на своите с голове в 10' и 40'. Все пак Цървена звезда направи второто полувреме интересно с гол в 56' на Гобеляич, но до края на мача Маркиньос и Мбапе вкараха по веднъж за крайното 4:1. 

Заради загубата на Наполи от Ливърпул с 0:1 ПСЖ успя да спечели групата с актив от 11 точки, докато мърсисайдци излизат като №2. Наполи, който водеше в групата след 5 кръга, ще играе в Лига Европа.

В група C на Шампионска лига развръзката остана за последния кръг, като Ливърпул и ПСЖ са фаворити да продължат напред, ако спечелят мачовете си, в които са фаворити. Парижани имат наглед лесна задача, като се изправят срещу аутсайдера Цървена звезда. Но грандът от Сърбия доказа, че в Белград гостуванията са всичко друго, но не и лесни.

Именно в столицата на западната ни съседка е сблъсъкът тази вечер, който е с начален час 22:00 българско време. Може да следите Цървена звезда - ПСЖ НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Парижани започнаха атакуващо от първата минута, като започнаха да създават положения. След натиска голът дойде в 10'. Тогава Мбапе подаде перфектно към Кавани, който вече пред опразнената врата и от близо вкара за 0:1.

В края на полувремето падна и голът на успокоението за 0:2. Изненадващо гостите успяха да ударят на контраатака. При трима срещу трима Мбапе успя да комбинира с Неймар, който навърза няколко защитници и завърши точно - 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ определено свали темпото през втората част, а домакините успяха да върнат едно попадение рано-рано. В 56' Цървена звезда отне топката при опит на ПСЖ да организира бърза контраатака и Родич центрира в наказатленото поле. Там защитник успя да отклони топката, но тя попадна на пътя на Гобеляич, който от воле засече за 1:2.

В 74' обаче уплахата за гостите беше елиминирана. След перфектно центриране на Анхел ди Мария от пряк свободен удар "качи" топката на главата на Маркиньос, а той безпроблемно отбеляза - 1:3.

В 92' ПСЖ вкара и 4-и гол, след като Неймар отново направи за смях отбраната на Цървена звезда и с 15-метров пас по тревата успя да изведе Мбапе, който фиксира крайното 4:1.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща между двата отбора нямаше никакво съмнение за това кой е по-класният тим, след като ПСЖ разби "звездашите" с 6:1. След двубоя обаче гръмна сензационна новина, а именно че е възможно резултатът да бъде манипулиран.

Сърбите не записаха нито точка като гост в тазгодишното издание на Шампионска лига и съумяха да отбележат само едно попадение, но като домакин Цървена звезда събра цели 4 точки и все още Милан Борян - вратарят с най-много спасявания в турнира, не е допуснал гол на "Мала Маракана". "Звездашите" стигнаха до 0:0 срещу Наполи, а след това удариха с 2:0 селекцията на Ливърпул.

Парижани имат нужда от равенство, за да стигнат до следващата фаза на турнира, защото имат повече голове като гост в преките двубои срещу Ливърпул. Загуба на ПСЖ и победа на Ливърпул могат да изхвърлят гранда от Франция от турнира, но този развой е слабо вероятен. Възможно е и равенство в точки между 3 отбора - Цървена звезда, Наполи и Ливърпул, като тогава ще се гледат мачовете помежду им.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: Борян, Стойкович, Гобелич, Дегенек, Родич, Йованчич, Чаушич, Ел Фарду, Марин, Симич, Павков

ПСЖ: Буфон,  Бернат, Кимпембе, Силва, Керер, Маркиньос, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички