Барселона с лека преднина преди реванша с Челси, Меси най-сетне покори вратата на лондончани


Барселона с лека преднина преди реванша с Челси, Меси най-сетне покори вратата на лондончани
Снимка: Getty Images/Gulliver

4518 0

Челси и Барселона завършиха 1:1 в един от най-дългоочакваните сблъсъци в Шампионска лига от елиминационната фаза. Вилиан откри резултата на "Стамфорд Бридж" в 62', а в 75' Меси изравни. По този начин аржентинецът счупи каръка срещу лондончани и от деветия опит успя да отбележи след груба грешка на Кристенсен.

Първата възможност бе за домакините, Азар опита да изненада каталунците и без подготовка с левия крак отправи много силен удар. Той обаче профуча покрай вратата. Челси опита натиск в началните минути и в 8' след корнер малко точно не достигна на Рюдигер да изведе отбора си напред в резултата.

В 13' Азар направи невероятен пробив отляво, но центрирането му беше пресечено, а след това атаката бе спряна заради фаул на Канте. Две минути по-късно се откри и първият голов шанс за каталунците. Меси центрира в наказателно поле, където Паулиньо бе оставен сам, но ударът му с глава бе слаб и неточен.

Барселона установи траен контрол върху топката и все по-рядко лондончани поглеждаха към вратата на Тер Стеген. Барселона обаче на свой ред не успяваше да създаде кой знае колко опасности. В 29' Вилиан напредна много бързо към вратата на Барса, което принуди Ракитич да го фаулира на няколко метра пред наказателното. Зад топката остана Маркос Алонсо, чийто удар обаче бе разгадан от стража на гостите. В 34' шампионът на Англия имаше още един страхотен шанас. Вилиан стреля от дъгата пред наказателното, но нацели гредата. 

В 40' отново Вилиан с подобен на предния удар и за втори път нацели гредата до Тер Стеген и късметът отново спасява отбора на Валверде. Минута по-късно след грешка в защитата Азар опита удар, но топката бе малко висока за него и прелетя над напречната греда.

След подновяването на играта, в 53' най-сетне и Луис Суарес успя да сътвори нещо опасно, след като през първото полувреме почти не игра с топката. Уругваецът проби отляво, но ударът му от малък ъгъл мина покрай вратата. 

В 62' от третия път Вилиан успя да покори вратата на Тер Стеген. При изпълнение на корнер бразилецът бе оставен напълно непокрит и от дъгата на наказателното отправи неспасяем удар в левия ъгъл на стража на Барса.

В 75' гостите изравниха резултата чрез Меси, който отбеляза първия си гол срещу отбора на Челси. Аржентинецът получи топката от Иниеста, който се възползва от грешка в защитата на домакините и намери Меси на точката на дузпата. След попадението играта стана много нахъсана и почти не станахме свидетели на интересни моменти. Така преди реванша с гол на чужд терен Барса си осигури лека преднина, но интригата все пак остава за "Камп Ноу".

ПРЕДИ МАЧА

Шампионът на Англия излезе от миникризата, в която бе попаднал. След тежките загуби от Борнемут и Уотфорд, Антонио Конте бе заплашен от уволнение, но после лондончани изиграха два добри мача в първенството и за Купата, така че настроението в отбора трябва да е добро. Каталунците уверено победиха Валенсия в Купата на Краля, но в първенството няма как да са доволни от себе си. Отборът на Ернесто Валверде направи две равенства с Хетафе и Еспаньол, но успя да победи Ейбар. В последния мач треньорът пусна титулярния си състав, така че всички лидери в отбора са в оптимална форма.За последно те се срещнаха на 1/2-финалите през 2012 г.

На "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 1:0 и след драматично 2:2 на реванша се класираха на финал, който спечелиха срещу Байерн Мюнхен след дузпи. От общо шест мача в английската столица, Барселона има само една победа – 2:1 през 2006 г., четири загуби и едно равенство.

Едно от най-коментираните преди срещата е головата суша на Лионел Меси, който в осем мача срещу лондончани няма отбелязан гол. Филипе Коутиньо пък няма да може да играе за тима, тъй като вече е играл за Ливърпул в турнира.

Стартовите състави

Челси: Куртоа, Рюдигер, Маркос Алонсо, Фабрегас, Канте, Азар, Педро, Моузес, Вилиан, Кристенсен, Аспиликуета

Барселона: Тер-Щеген, Пике, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Суарес, Меси, Паулиньо, Жорди Алба, Роберто, Умтити


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички