Спасена дузпа, пропускащ Ройс и нулево реми между Борусия и Барса при завръщането на Меси


Спасена дузпа, пропускащ Ройс и нулево реми между Борусия и Барса при завръщането на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

14811 0

Борусия (Дортмунд) и Барселона завършиха при нулево равенство своя първи мач в груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2019/20. За това помогнаха няколко спасявания на Марк-Андре тер Щеген, включително и на дузпа, изпълнена от Марко Ройс.

Мачът бе белязан от дебюта на 16-годишния Ансу Фати, който започна титуляр на "Сигнал Идуна Парк" и от дебюта на Лионел Меси за този сезон. Капитанът на каталунците влезе в 60-ата минута на мача. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 9' Борусия можеше да накаже грешка в защитата на Барселона, но ударът на Алкасер също можеше да се нарече "грешен". В 13' Барселона изпълни корнер, Пике опита да играе с топката пред голлинията, но не успя и тимът му изпусна шанса си. В 17' Матс Хумелс изчисти добре насочено центриране на Гризман.

Борусия стигна до най-чистото положение в мача пред двата тима в 25'. Тогава Торган Азар даде отличен пас на Марко Ройс, който стреля, но в тялото на излезлия напред Тер Щеген. В 28' Ройс имаше възможност да центрира от пряк свободен удар, но изстрелът на Хумелс, който засече, мина над напречната греда.

В 36' Барселона центрира от фаул, което не доведе до изстрел на играч в синьо, но при излизането си Роман Бюрки едва не контузи Алкасер, сблъсквайки се с него. За щастие, нападателят на "жълто-черните" ще продължи участието си в мача. В 39' грешка на Лангле можеше да коства много на гостите, но изстрелът на Санчо мина високо над вратата. Пет минути преди края на първата част Ернесто Валверде предприе първа смяна - той прибра Жорди Алба, пускайки в игра Серхи Роберто.  В края на полувремето Борусия се справи с две последователни центрирания от корнер на Барселона, както и със свободен удар, и трите изпълнени от Артур. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48' незабележимият през първото полувреме Луис Суарес напомни за себе си, след като стреля от малък ъгъл, но Бюрки изби с върха на пръстите си. Три минути по-късно Дортмунд получи пряк свободен удар след нарушение на Пике, но ударът на Алкасер се спря в стената.

В 55' Семедо влезе грубо на футболист на домакините и реферът Овидиу Хацеган посочи бялата точка. С изпълнението се зае Марко Ройс, но Тер Щеген усети ъгъла му и спаси. В ситуацията обаче останаха съмнения, че дузпата трябва да бъде изпълнена отново заради нарушения на играчи на гостите, но това не се случи. В 60' Валверде предприе двойна смяна. Той пусна Лионел Меси на мястото на Ансу Фати, което е и дебют през новия сезон за капитана на каталунците. Другият изваден беше Бускетс, чието място на терена зае Иван Ракитич. 

Първа смяна за Люсиен Фавр в 73' - на мястото на Торган Азар той пусна Юлиан Брандт. В 75' капитанът на Дортмунд намери пространство в наказателното поле, но стреля високо над напречната греда. Две минути по-късно мощен удар на свежия Брандт срещна гредата, иначе Тер Щеген оставаше безпомощен. В 78' германският вратар на Барселона отново отчая Ройс със спасяване. 

Барселона опита да успи съперника със серия разигравания в половината им, няколко минути преди изтичането на редовното време. 

Стартовите състави:

БОРУСИЯ (Д): Бюрки, Гереро, Хакими, Аканджи, Хумелс, Дилейни, Битцел, Азар (Т.), Санчо, Ройс
БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Семедо, Лангле, Пике, Де Йонг, Артур, Бускетс, Гризман, Фати, Суарес

БОРУСИЯ (Д): Бюрки, Гереро, Хакими, Аканджи, Хумелс, Дилейни, Витцел, Азар (Т.), Санчо, Ройс

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Семедо, Лангле, Пике, Де Йонг, Артур, Бускетс, Гризман, Фати, Суарес

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички