Юве измъкна победата в края въпреки мотивирания Байер, Роналдо отново отбеляза на "аспирините"


Юве измъкна победата в края въпреки мотивирания Байер, Роналдо отново отбеляза на "аспирините"
Снимка: Getty Images/Guliver

5090 0

Ювентус записа победа с 2:0 като гост на Байер Леверкузен в последния си двубой от груповата фаза на тазгодишното издание в Шампионска лига. "Бианконерите" завършват на първото място с 16 точки, докато "аспирините" ще трябва да се задоволят с участие в 1/16-финалите на Лига Европа, след като останаха 3-ти с 6 пункта.

"Старата госпожа" не убеди с представянето си, но това е донякъде обяснимо, предвид факта, че тимът си бе уредил първото място. През първото полувреме не се стигна до попадение е една от двете врати, но немският отбор може да съжалява повече за това, след като Диаби нацели гредата.

През втората част Кристиано Роналдо реализира своя 129-ти гол в евротурнирите, след като засече прекрасно подаване на Пауло Дибала чак в 75'. В добавеното време, пък, Гонсало Игуаин също се разписа след прецизен удар с по-слабия ляв крак. Жребият за осминафиналите ще се тегли в понеделник.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част също започна на високи обороти, като още в 50-ата минута се стигна до попадения, дело на Кристиано Роналдо, но то бе отменено. Трябва да се отбележи, че решението на съдията бе абсолютно правилно, тъй като португалецът се намираше в положение на засада. Секунди по-късно Игуаин опита подаване към Бернардески, който дебнеше пред голлинията, но точно преди да нанесе решителния удар, противников защитник го изпревари.

Качеството на игра спадна и при Байер Леверкузен, и при Ювентус. Все пак, "аспирините" търсеха по-настойчиво успеха, което бе нормално, предвид ситуацията в групата. В средата на второто полувреме притежанието на топката бе 55% за домакините и 45% за гостите. Атаки не липсваха и към двете врати, но никоя от тях не бе достатъчно сериозна, за да се стигне до попадение.

75' 0:1! Кристиано Роналдо отбеляза своето второ попадение в тазгодишното издание на Шампионска лига. Пауло Дибала намери португалеца с прецизно подаване отляво, а за 34-годишния нападател остана просто да насочи топката в опразнената врата. 129-ти гол за Роналдо в евротурнирите.

В 89-ата минута Байер Леверкузен стигна до едно от най-чистите си положения в двубоя, след като Хаверц не успя да уцели вратата от непосредствена дистанция. Все пак, изпълнението му не бе лесно, тъй като той бе с гръб към вратата.

Във втората минута на добавеното време Игуаин оформи крайния резултат - 0:2! Топката стигна с малка доза късмет до аржентинеца, който я овладя и нанесе слаб, но прецизен удар с по-слабия си ляв крак. Това бе и последната по-интересна ситуация в двубоя.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха активно двубоя, като Байер е една идея по-активен. Първото по-сериозно положение бе в 10', когато Игуаин получи страхотен пас, опита успоредно на голлинията подаване към непокрития Роналдо, но пасът бе твърде силен и португалецът нямаше как да достигне топката. В ответната атака "арпирините" отговориха повече от подобаващо след страхотен далечен изстрел на Диаби, който обаче се отби в гредата. 

След 21-ата минута на терена стана горещо. Първо Ювентус имаше две възможности да поведе след изстрели на първо на Роналдо, а секунди по-късно на Куадрадо (и двата покрай гредата), а в ответната атака Белараби показа завидна техника и отправи топовен удар отдалеч, който дори намери рамките на вратата, но Буфон отрази. Отново секунди по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но такава правилно не бе отсъдена.

45' - едно от най-чистите положения в двубоя. Кай Хаверц шутира от непосредствена дистанция, като единствено впечатляващата намеса на Демирал спаси "старата госпожа" от угрозата да се окаже изоставащ в резултата. Секунди по-късно бе даден и краят на първата част. Двата отбора се прибират за 15-минутна почивка при резултат 0:0. Сякаш домакините трябва повече да съжаляват за това, тъй като имат цели 11 удара (3 за Юве). Само един от тях обаче е точен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байер Леверкузен: Храдецки, Ларс Бендер, Драгович, Свен Бендер, Синкгравен, Белараби, Демирбай, Арангис, Диаби, Хаверц, Аларио

Ювентус: Буфон, Данило, Демирал, Ругани, Де Шилио, Куадрадо, Пянич, Рабио, Бернардески, Игуаин, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Байер можеше да е в далеч по-добра позиция, ако беше спечелил домакинския си двубой срещу Локомотив (Москва), който изгуби, или беше задържал равенството с Атлетико в Мадрид в мач без положения (1:0 за "дюшекчиите"). Така "аспирините" са с 6 точки на 3-о място и в 1 точка по-малко от испанския гранд, който в другата среща от групата приема Локомотив (Москва). Единствено победа за Леверкузен и провал на мадридчани може да класира Байер напред. 

Добрата новина за домакините в днешната среща е фактът, че Ювентус вече си гарантира както класирането към елиминациите, така и първото място в групата. Очаква се Маурицио Сари да даде почивка на част от титулярите си в днешния мач, което ще помогне на Байер при добро представяне да мечтае за класиране напред. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички