Ювентус пропиля аванс от два гола и си тръгна с точка от "Уанда Метрополитано" (ВИДЕО)


Ювентус пропиля аванс от два гола и си тръгна с точка от "Уанда Метрополитано" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

8012 0

Турнирът Шампионска лига се завърна по начина, по който феновете желаеха. Още от началото на сезона в най-комерсиалния футболен турнир имахме късмета да се насладим на много интересни битки, а една от тях бе между отборите на Атлетико Мадрид и Ювентус. Двата тима направиха истинско шоу на "Уанда Метрополитано" в испанската столица и завършиха 2:2.

В началните минути на срещата "старата госпожа" изглеждаше притеснена и момчетата на Маурицио Сари извършиха доста нарушения. Последва успокоение в играта на двата тима, като интересните моменти липсваха до края на частта.

През вторите 45' обаче феновете видяха истинско шоу. Само 3' след подновяването на играта Хуан Куадрадо откри след бърза контра атака и чудесен пас на Гонсало Игуаин. В 65' пък Блес Матюиди засече с глава центриране на Алекс Сандро за 0:2 и шампионът на Серия А вече се виждаше като победител.

"Дюшекчиите" обаче не бяха казали последната си дума. Очаквано момчетата на Диего Симеоне тръгнаха в атака и Стефан Савич успя да намали след статично положение 20' преди края на срещата. Появилият се като резерва Ектор Ерера изравни в последната минута на редовното време. Последната дума в мача пък остана за Кристиано Роналдо, който в 93' излъга трима играчи на съперника и отправи коварен изстрел, който обаче премина в страни от целта.

Първият точен удар в мача бе за домакините от Атлетико Мадрид. Жоао Феликс получи шанс да стреля, но Войчех Шчезни нямаше проблем и спокойно улови топката.

В 19' Хосе Хименес се извиси над всички при изпълнение на корнер и отправи удар с глава, но отново стражът на Ювентус не бе затруднен.

В 23' и Юве получи своята възможност. Кристиано Роналдо получи в ляво и отправи удар от разстояние, който обаче остана ниско и Ян Облак нямаше затруднения.

Още в началото на втората част Ювентус откри резултата. Хуан Куадрадо, който бе резерва на Дъглас Коста от началото на сезона, днес даде аванс на италианския шампион. Гонсало Игуаин бе изведен от ляво в половината на Атлетико и напредна до наказателното поле, където вече чакаха Роналдо и Хуан Куадрадо. Игуаин предпочете подаване към Куадрадо, който с чудесен удар по въдуха в далчения ъгъл не остави шанс на Облак - 0:1.

Очаквано момчетата на Диего Симеоне тръгнаха в търсене на изравнителен гол. Такъв можеше да падне след час игра, когато Киърън Трипиър изведе Коке в наказателното поле. Последва връщане към точката за дузпата, където на шпагат направи Хосе Хименес и ударът му премина над целта.

Въпреки това обаче шампионът на Италия стигна до втори гол. При контра атака от ляво Роналдо пусна по фланга за Алекс Сандро, който веднага центрира на близката греда, а там Блес Матюиди с глава прониза Облак - 0:2.

В 70' обаче "дюшекчиите" върнаха едно попадение. При центриране Хименес отигра с глава към малкото наказателно поле, а там Савич засече в опразнената врата за 1:2.

Секунди по-късно Хуан Куадрадо получи жълт картон, след като изблъска Лоди без топка.

Оборотите рязко се вдигнаха и в 73' на свой ред гостите можеха да стигнат отново да аванс от два гола. Игуаин напредна от дясно и реши да не комбинира с Роналдо, а да стреля директно. Облак отрази, но топката попадна на крака на Матюиди, който директно стреля, но Трипиър изби малко преди гол линията.

В последната минута от редовното време Атлетико стигна до изравнително попадение. Ектор Ерера се появи в игра за първи път този сезон з тима на "дюшекчиите" в 76' и в 90' бе точен. Той се разписа след центриране от корнер, като бе над всички и с удар с глава не остави никакви шансове на Шчезни - 2:2.

В добавеното време на срещата Кристиано взе нещата в свои ръце и пое топката пред наказателното поле, премина покрай четирима играчи на съперника и отправи удар по диагонала, който обаче премина в страни от целта.

СЪСТАВИ:

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Лемар, Томас, Саул, Коке, Коста, Феликс

Ювентус: Шчезни, Сандро, Де Лихт, Киелини, Данило, Кедира, Пянич, Матюиди, Куадрадо, Игуаин, Роналдо

Преди мача

Отборите на Атлетико Мадрид и Ювентус ще премерят сили днес на стадион "Уанда Метрополитано" в дебютния си мач за сезона в Шампионска лига. Преди старта за грандовете в най-комерсиалния футболен турнир, Атлетико изглежда се намира в по-добра форма. "Дюшекчиите" са втори в Примера Дивисион след четири изиграни кръга, като имат актив от 9 точки. До момента те имат три победи, като две от тях са на техния стадион.

От своя страна Ювентус изненадващо не е лидер в Серия А. Шампионите направиха само 0:0 при гостуването си на Фиорентина и по този начин се смъкнаха до трета позиция във временнот класиране. Няма спор обаче, че те имат в редиците си играчът, който най-често бележи срещу Атлетико - Кристиано Роналдо.

През миналия сезон двата тима премериха сили в 1/8-финалите на надпреварата. Тогава "дюшекчиите" спечелиха у дома с 2:0, но в реванша именно португалецът бе над всички и заби три попадения в мрежата на мадридчани, за да отстрани съперника. Това бяха и попадения с номер 23, 24 и 25 за CR7 срещу Атлетико в общо 33 мача.

Двамата треньори ще имат и проблеми за решаване с контузени играчи. За домакините Диего Симеоне няма да може да разчита на Алваро Мората и Симе Върсалко. Маурицио Сари пък ще трябва да се справя без капитана Джорджо Киелини, Дъглас Коста, Марио Манджукич, Матиа де Сцилио, Марко Пяца и Матиа Перин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички