Отличен Челси разказа играта на Реал Мадрид и осигури нов английски финал в Шампионска лига


Отличен Челси разказа играта на Реал Мадрид и осигури нов английски финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7331 0

Челси се представи великолепно и във втория двубой от полуфиналния сблъсък срещу Реал Мадрид в Шампионска лига и победи с 2:0. Така "сините" от Лондон се класираха за финалния двубой в Истанбул с общ резултат от двете срещи 3:1. В последния мач играчите на Томас Тухел ще се изправят срещу Манчестър Сити, като това е втори английски финал в турнира за последните му три издания.

Както и в първия мач, така и днес Челси бе отборът, който създаде повече положения пред противниковата врата. "Кралския клуб" сериозно разочарова, като бе по-плах дори и от първия двубой, въпреки че задължително трябваше да реализира поне едно попадение, за да има шанс да продължи напред.

Дълбоката преса и изключително агресивната игра на Челси бяха двигател за отличното представяне на отбора, за което Зинедин Зидан така и не намери отговор. Единствено Карим Бензема и Тибо Куртоа от неговия тим бяха на висота, като именно френският нападател създаде единствените два шанса пред вратата на Едуар Менди. И при двата обаче стражът бе блестящ.

Лондонският тим ще трябва да поработи върху успеваемостта си, тъй като и в днешния мач изпусна твърде много, което впоследствие можеше и да му изиграе лоша шега. Трябва да се отбележат и впечатляващите намеси на Куртоа, който до последно оставяше тима си в играта. Въпреки това в 28-ата и 85-ата минути бе безпомощен. В първия случай непокритият Вернер засече с глава топка, отбила се от напречния стълб, а във втория Маунт успя да чукне топката в мрежата след подаване на Пулишич.

СЪСТАВИ

Челси: Менди, Рюдигер, Кристенсен, Силва, Чилуел, Аспиликуета, Жоржиньо, Канте, Маунт, Хаверц, Вернер

Реал Мадрид: Куртоа, Начо, Рамос, Милитао, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Азар, Винисиус, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част домакините имаха възможност да удвоят аванса си в резултата, след като топката бе центрирана към Кай Хаверц, който успя да осъществи добър контакт с нея и шутира с глава. Късметът обаче за втори път му обърна гръб и той отново нацели напречната греда.

Челси продължи да атакува по-опасно през второто полувреме и стигна до нов златен шанс. Мейсън Маунт размени подавания с Вернер, поведе си топката отлично и се озова срещу Куртоа, но стреля твърде високо и топката излезе в аут.

Невероятно! Въпреки че Реал се нуждае от головете и владее повече топката, Челси създаде пореден 100%-ов шанс. Този път Хаверц бе изведен абсолютно непокрит срещу Куртоа, но белгийският страж отново съумя да спаси своя тим, отразявайки удара с крак.

Реал започна да изпраща все повече играчи в противниковата половина, а в средата на частта "сините" от Лондон стигнаха до нов прекрасен шанс, дошъл на контраатака. Този път Канте можеше да удвои аванса за тима си, но Валверде в последния възможен момент се хвърли и блокира удара.

85' - 2:0! Този път Челси успя да реализира своя шанс. Канте отне топката в противниковата половина и подаде към Пулишич. Американецът задържа отлично топката на голлинията и видя включващия се на скорост Маунт, който успя да засече подаването му и да реализира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха агресивно срещата, като домакините играеха откровено по-грубо и извършиха няколко по-остри нарушения, за които обаче не получиха жълт картон. Реал очаквано владееше и разиграваше топката повече, но без да създаде опасни ситуации до момента. Първият точен изстрел бе дело на Тони Кроос, който стреля отдалеч, но слабо и не затрудни Менди.

В следващите секунди пък и Куртоа бе изпробван, след като Нголо Канте стреля отдалеч, топката тупна току пред стража, но въпреки това той се справи. Последваха и още няколко опита за нещо по-опасно, като при единия Вернер опита остро успоредно подаване, но Куртоа спаси с крак.

В 18-ата минута футболистите на Томас Тухел стигнаха до попадение, след като Тимо Вернер получи подаване точно пред вратата на Реал и успя да насочи топката в мрежата. Моментално обаче бе вдигнат флагът на страничния съдия и попадението бе отменено.

В 26-ата минута се стигна до най-сериозната опасност в срещата до момента. Карим Бензема получи с гръб топката на границата на наказателното поле, обърна се скоростно и стреля технично без да се бави към далечния ъгъл. Едуар Менди обаче се отчете с впечатляваща намеса и изби топката в ъглов удар. Той обаче не доведе до нищо опасно.

28' - 1:0! Челси се възползва от спасяването на своя вратар и отговори веднага. Хаверц бе изведен срещу Куртоа и опита да го прехвърли, но топката кацна върху напречната греда и се оказа изключително удобна за Вернер, който бе абсолютно сам на голлинията и необезпокояван насочи топката с глава в мрежата.

В 35-ата минута отново Менди влезе в ролята на спасител за своя тим. А намесата му отново отказа Карим Бензема. Френският нападател получи центриране от Модрич и елегантно отклони топката с глава, но Менди отскочи като пружина и отново изби в ъглов удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Групата на Реал Мадрид за мача с Челси

Марсело замина в последния момент с Реал, възрастна жена го спаси

Томас Тухел каза какво иска от Челси за реванша с Реал

Зидан преди реванша срещу Челси: Ще гризем земята със зъби

Тони Кроос заяви, че Реал Мадрид трябва да подобри играта си, ако иска да играе на финал

Томас Тухел не спира да хвали Нголо Канте

Андреас Кристенсен посочи как трябва да играе Челси в реванша срещу Реал

Дългогодишното съперничество между Карим Бензема и Тиаго Силва

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще опита да спечели 4-ти трофей от състезанието за последните му 6 издания. За да стигне до финала срещу Манчестър Сити обаче, ще трябва да се справи с друг английски гранд - Челси.

"Сините" от Лондон показаха в първия двубой в Мадрид, че имат качествата и заслужават да спорят за трофея, като дори можеха да се оттеглят с преднина след първата среща, но се отличиха с твърде много пропуски. Дори и "кралския клуб" да не е в най-добрата си форма, това е техният турнир и всички го знаят.

В днешния мач Реал задължително трябва да вкара поне едно попадение, защото Челси има предимството от гол на чужд терен. Нападението на "белия балет" обаче не е впечатляващо през кампанията, а от своя страна Челси е успял да запази суха мрежа в 4 от последните си 5 двубоя.

Реал е в серия от 19 поредни мача без поражение, а освен това отборът е продължавал напред в 11 от общо 12-те случая, в които играе елиминации в Шампионска лига, които се решават в два двубоя.

Трябва да се отележи, че мениджърът на Челси Томас Тухел играе много успешно срещу Реал, като е единственият активен наставник, който се е изправял в повече от 5 случая срещу отбора в Шампионска лига без да е загубил. В тях той е записал 1 победа и 4 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички