Шахтьор показа зъби в Манчестър, но Сити продължава полета си (ВИДЕО)


Шахтьор показа зъби в Манчестър, но Сити продължава полета си (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1281 0

Манчестър Сити оглави категорично група F на Шампионска лига, след като спечели, макар и трудно, с 2:0 над Шахтьор Донецк.

Двата отбора имаха няколко отлични шанса през първото полувреме, като на моменти Шахтьор сериозно застраши вратата на домакините. От своя страна "гражданите" натрупаха няколко пропуска чрез Сане и Агуеро, а двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

3 минути след подновяването на играта английският гранд успя да поведе. Продължително разиграване пред наказателното поле на Шахтьор позволи на Де Бройне да остане за секунда сам пред пеналта. Той не се поколеба и стреля, отбелязвайки красив гол в горния десен ъгъл - 1:0 за Манчестър Сити.

В 72' Серхио Агуеро можеше да увеличи головата си сметка за сезона, но пропусна дузпа в 72'. Все пак до изненада не се стигна, а Рахим Стърлинг успя да се разпише за 2:0 в 90', носейки втората победа на Манчестър Сити от началото на турнира.

В другата среща Наполи спечели с 3:1 срещу Фейенорд, реванширайки се на феновете си за поражението от Шахтьор преди две седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички