Първата фаза в Шампионска лига приключи с феноменален рекорд


Първата фаза в Шампионска лига приключи с феноменален рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

2051 0

Немският отбор завърши групата си като лидер, като в последния двубой победи Тотнъм с 3:1, а в предната среща помежду им разгроми съперника си с 2:7. Също така баварците се превърнаха в единственият отбор през настоящата кампания, който излиза от групите с шест победи и пълен актив от 18 точки и с голова разлика плюс 19.

Звездата на тима Роберт Левандовски завърши групите с 10 гола, близо до рекорд на Кристиано Роналдо, който е отбелязвал с 1 повече. Въпреки унизителната загуба на Тотнъм, отборът завършва с втората най-добра атака с 18 гола, а ПСЖ е на трето място със 17 попадения.  Изненадващо Барселона успя да стигне само до 9 попадения, но въпреки това спечели групата си.

Най-зле в защита бяха отборите на Генк и Цървена звезда, като всеки от тях има допуснати по 20 гола в шестте срещи. Победата на Манчестър Сити над Динамо Загреб с 4:1 пък оформи 500 гола за "гражданите" под ръководството на Хосеп Гуардиола. А кои са всички отбори, стигнали до 1/8-финалната фаза в Шампионска лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички