Марсело напуска Реал Мадрид след една впечатляваща кариера в Кралския клуб


Марсело напуска Реал Мадрид след една впечатляваща кариера в Кралския клуб
Снимка: Getty Images

2696 0

Една легенда си тръгва от Реал Мадрид. Краят на една ера, която донесе много успехи на „белия балет“. Бразилският ляв бек Марсело почти сигурно ще напусне „Сантиаго Бернабеу“ през лятото. Неговият договор с клуба изтича, а той не е получил предложение от „кралския клуб“ да поднови контракта си. През този сезон бившият национал на Бразилия е твърда резерва в състава на Карло Анчелоти и доста рядко записва игрови минути.

По време на шампионския шпалир, направен от играчите на Реал Бетис за тези на Реал Мадрид на „Бернабеу“ в последния кръг от Ла Лига, Марсело споделил на своя съотборник Лукас Васкес, че не се чувства добре. " Клубът не иска да поднови с мен... Аз съм шиб*н пример". Марсело не веднъж е заявявал желанието си да остане поне за още една година при „кралете“, но ръководството на клуба има други планове. „Искам да остана, казах го 50 000 пъти, но ще говоря с клуба след финала“, сподели бразилецът.

Ако не се стигне до подновяване на договора, Марсело ще напусне Реал Мадрид като играчът, спечелил най-много титли с бялата фланелка. До този момент кариоката има на сметката си 4 Шампионски лиги, 4 Световни клубни първенства, 3 Суперкупи на Европа, 6 титли в Ла Лига, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания с екипа на „кралете“.

Другите футболисти на 13-кратния европейски шампион, чиито договори изтичат през юни 2022 година са Лука Модрич, Иско и Гарет Бейл. Хърватинът най-вероятно ще получи предложение за удължаване на договора си с клуба, но другите двама почти сигурно ще напуснат „Сантиаго Бернабеу“ след финала в Шампионска лига срещу Ливърпул. Може би тяхната съдба ще последва и Марсело.

Вижте още: А кои са играчите с най-много европейски трофеи в историята?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички