Цяла Европа е изумена! Монако е на полуфинал след нов рецитал срещу Борусия (Д)


Цяла Европа е изумена! Монако е на полуфинал след нов рецитал срещу Борусия (Д)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2479 0

Феновете на футбола в Европа отново бяха изумени от Монако, след като "монегаските" се класираха безпроблемно за полуфиналите в Шампионска лига. Възпитаниците на Леонардо Жардим стигнаха до категорично 3:1 в реванша срещу Борусия Дортмунд и с общ резултат 6:3 продължават напред в турнира.

До 17' всичко в срещата беше решено, след като Мбапе се разписа още в 3', а 14 минути по-късно точен беше и Фалкао. Ройс върна едно попадение в началото на второто полувреме, но за повече гостите нямаха сили. Резервата Жермен фиксира крайното 3:1. 

В 4-и пореден мач от елиминациите Монако вкарва 3 гола и до момента има записани 3 победи и една загуба. Отборът се присъединява към Атлетико, Реал и Ювентус, които също се класираха за следващата фаза.

За Борусия пък ще остане разочарованието, както и мисълта, че сблъсъкът можеше да се развие по съвсем различен начин, ако първият мач не се беше състоял само 24 часа след атаката в Дортмунд, на която обект бяха именно футболистите на клуба.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' домакините поведоха. Менди напредна по дясното крило и стреля мощно право във вратаря. Ударът обаче беше много силен и Бюрки не контролираше топката, пращайки я право в краката на Мбапе - добавка и 1:0 за "монегаските".

Двубоят се разви отлично за домакините, които в 16' вече водеха с 2:0. Лемар комбинира на двойно подаване с Мбапе и успя да центрира в наказателното поле, където Фалкао с глава реализира за 2:0 - категоричен аванс за "монегаските".

Още в средата на полувремето Тухел заложи на много атакуваща схема и смени Дурм, пускайки на негово място Дембеле. С бързите два гола обаче Монако имаше комфортен аванс и спокойно прие играта в своята половина, без да позволява на гостите да развият бързи нападения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта гостите се добраха до гол. Осман Дембеле осъществи превъзходен пробив по дясното крило, мина покрай трима и успя да подаде за Ройс, който разпечата вратата на Субашич.

Гостите хвърлиха всички сили в нападение, но в крайна сметка не успяха да стигнат до нов гол. В 81' обаче Жермен разпечата вратата след ново страхотно подаване на Лемар и всичко в срещата беше решено - 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Монако: Субашич, Джамерсон, Моутиньо, Фалкао, Силва, Бакайоко, Менди, Глик, Лемар, Мбапе, Туре

Борусия: Бюрки, Шахин, Ройс, Герейро, Обамеянг, Кагава, Папастатопулос, Пишчек, Гинтер, Вайгъл, Дурм

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят е голям шанс и за двата тима, тъй като който и да стигне до следващия етап, ще бъде голямата изненада на тази фаза.

Монегаските" спечелиха визитата си в Германия с 3:2, но ситуацията там бе деликатна, тъй като ден преди това автобусът на Борусия бе обект на бомбена атака и играчите се разминаха на косъм от голяма трагедия. Логично е след такова преживяване да не можеш да покажеш най-доброто от себе си.

За домакините аут са Бошилия, Карийо и Сидибе, които са контузени, както и Фабиньо, който е наказан. Гостите от своя страна ще бъдат без Гьотце, Бартра и Шюрле, които са с травми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички