Александър Чеферин заплаши Реал Мадрид, Барселона и Ювентус


Александър Чеферин заплаши Реал Мадрид, Барселона и Ювентус
Снимка: Getty Images

2338 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин потвърди, че Ювентус, Барселона и Реал Мадрид могат да бъдат санкционирани заради участието си в Европейската Суперлига. В края на месец април търговският съд в Мадрид отмени съдебната забрана, наложена на организацията в края на април.

Трите водещи гранда са единствените, които не са се оттеглили официално от отцепническото състезание, започнало преди една година от 12 елитни клуба.

Проектът обаче се срина в рамките на 48 часа поради неустоимия натиск на фенове и организации. Клубовете от Висшата лига бяха първите, които се оттеглиха, а Атлетико Мадрид, Интер и Милан също ги последваха.

"Радваме се, че най-накрая имаме решение в наша полза. Бях шокиран от поведението на предишния съдия - дори не ни предложиха изслушване. Доверявам се на испанските власти и съдилища. Нека видим какво ще се случи. Действията от миналата година няма да останат без последици", заяви словенецът.

"Когато видях реакцията на английските привърженици, бях впечатлен. Запалянковците във Франция и Германия не трябваше да правят нищо, защото техните отбори не участваха. И аз бях малко изненадан от меката реакция на тези в Испания и Италия, въпреки че я разбирам", завърши шефът на УЕФА. 

Междувременно фен организация на Ливърпул изпрати писмо до УЕФА.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички