Александър Чеферин за Суперлигата: Всичко свърши


Александър Чеферин за Суперлигата: Всичко свърши
Снимка: Getty Images

1304 0

Преди една година водещите клубове в Европа обявиха създаването на Европейска Суперлига. Учредителите на кратко просъществувалия проект бяха Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

Тогава феновете демонстрираха сериозен отпор и турнирът не успя да се реализира, а някои отбори се оттеглиха под натиск на привържениците си. Президентът на УЕФА също осъди подобни планове и заяви, че според него всичко е приключило.

"Това беше краят. Участниците се опитват да задоволят още малко егото си, но това така или иначе никога не би могло да се получи", каза Чеферин пред Sportske Novosti.

В интервюто словенецът беше запитан за липсата на конкуренция в първенства като германската Бундеслига и френската Лига 1, където продължава хегемонията на Байерн Мюнхен и ПСЖ, и дали това може да насърчи възраждането на проекти като Суперлигата.

"Вярно е, че тези две лиги не са много конкурентни. Доминират два клуба. В Италия има по-голяма конкуренция, но тя не е финансово силна. Висшата лига е с най-големи традиции, а феновете са различни от тези в Италия. Когато воювахме със Суперлигата, ни помогнаха английските фенове. Италианците и испанците не са направили нищо", завърши той.

А ето защо УЕФА вече може сурово да накаже отцепниците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички