Ювентус сред фаворитите за Шампионската лига според коефициентите на Efbet


Ювентус сред фаворитите за Шампионската лига според коефициентите на Efbet
Снимка: Guliver/GettyImages

1075 0

Погледът и вниманието на футболните фенове все още е прикован съм Световното първенство в Русия, където остава да бъде определен новият световен шампион. Италия пропусна да се класира на най-големия форум на национално ниво, но „Старата госпожа“ от Торино е амбицирана да защити успешно честта на Серия А в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига.

Огромна стъпка напред в тази посока е привличането на португалската супер звезда Кристиано Роналдо. Бомбастичният трансфер започна като на шега. Когато първите слухове за интерес на „Ювентус“ към звездата на „Реал Мадрид“ изтекоха в медиите, почти никой не ги прие на сериозно. Все пак португалецът доста често е играл този танц с кралския клуб преди, стъпка напред, стъпка назад, в опит да получи повече внимание, медиен интерес и пари. Още повече, че феновете не смятаха за вероятно Роналдо да предпочете Италия пред блясъка на евентуално завръщане в английската Висша лига, където изгря звездата на Кристиано като тийнейджър.

„Ювентус“ обаче са добре известни с афинитета си към откриването на потенциално много добри сделки. За интерес от тяхна страна към клиента му намекна агентът Хорхе Мендес, в процеса на договаряне на привличането на друг негов играч – Жоао Кансело от „Валенсия“ за 35.5 милиона евро.

И торинци наистина доказаха сериозността на намеренията си, като осигуриха бомбастичните суми за привличането на Роналдо. По последни информации на спортните анализатори от betindex.net, „Реал Мадрид“ ще получи от „Юве“ 105 милиона евро. Самият Роналдо, който скоро ще навърши 34 години, ще получава годишна заплата в размер около 60 милиона евро преди облагане с данъци, и наполовина от тази сума нетно.

По-паметливите фенове си спомнят, че интересът на клуба от Торино към Кристиано съвсем не е вчерашен. „Ювентус“ почти си бяха осигурили подписа на младата надежда на португалския футбол през 2003-а година. Тогавашният спортен директор на италианския гранд Лучано Моджи беше постигнал договореност със „Спортинг Лисабон“ след множество совалки до Португалия. Като част от сделката обаче, чилийският таран на торинци Марсело Салас трябваше да поеме в обратната посока, а той отказа. Така „Ювентус“ се размина на косъм с младия Роналдо, който отпътува в посока „Олд Трафорд“ и Манчестър Юнайтед, за да се изгради като футболист под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

Все пак португалецът не пропусна да погали егото на феновете на новия си отбор. В интервю след пристигането си в Италия, той заяви: „Винаги съм харесвал „Юве“, още от дете. Доставяше ми голямо удоволствие да ги гледам как играят.“

„Старата госпожа“ е тотален хегемон в Серия А в последните години. Това което се изплъзва на торинци обаче, е постоянност в изявите им в Шампионската лига. Те са достигали до финала в турнира цели 9 пъти, но имат само 2 спечелени купи. Ръководството и феновете на отбора възлагат големи надежди на португалеца да обърне тази тенденция със своя безспорен манталитет на победител и лидерски качества.

Букмейкърите веднага отразиха привличането на португалеца в Торино. „Ювентус“ вече е поставен сред фаворитите за спечелването на новото издание на турнира според ефбет - наравно с двата испански гранда и шампионът на Англия „Манчестър Сити“.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички