Ювентус не се затрудни срещу Валенсия и вече е на 1/8-финал в ШЛ


Ювентус не се затрудни срещу Валенсия и вече е на 1/8-финал в ШЛ
Снимка: Getty Images/ Gulliver

3516 0

Ювентус свърши своята работа в предпоследния си двубой от груповата фаза в Шампионска лига, побеждавайки Валенсия с 1:0. "Бианконерите" бяха по-добрият отбор и владееха инициативата почти през целия двубой. Единственото попадение отбеляза Марио Манджукич през втората част след асистенция на Роналдо. По този начин има 12 точки и си осигури участие на 1/8-финалите в турнира.

Домакините наложиха натиск още от началото на двубоя, но атаките им не бяха толкова опасни и остри. Кристиано Роналдо опита да изненада вратаря с далечен удар, но макар да бе силен, бе право в ръцете на Нето. В 15' Манджукич бе точно пред вратата, но малко не му достигна да засече топката.

В 23' Кондогбия можеше да си вкара автогол, но за негова радост топката мина покрай вратата. В 28' се стигна и до първата по-добра възможност за испанците. Вас достигна до центриране на ръба на наказателното поле и изстреля топката към целта, но покрай вратата.

В 37' Роналдо направи хубав рейд отляво, но центрирането към наказателното поле не намери негов съотборник. Въпреки че "бианконерите" надиграха своя съперник, в края на първата част Валенсия за малко не откри резултата. Диахаби засече с глава центиране от корнер, но Шчесни направи страхотно спасяване на първото чисто положение в мача.

В 47' италианският тим получи правото да изпълни фаул от далечно разстояние. Зад топката застана Роналдо, който избра да обстрелва директно вратата, но не затрудни Нето. В 59' "бианконерите" успяха да поведат в резултат. Роналдо получи топката в наказателното поле, където свърши страхотна работа, финтирайки защитата и асистира на Манджукич, който засече от близко за разстояние. 

Минута след това Валенсия успя да върне попадение, но то бе правилно отменено, тъй като Диакаби отклони топката с ръка. В 63' Нето демонстрира превъзходните си вратарски умения. Манджукич достигна до отбита топка пред вратата и я прати към средата на целта, но не успя да преодлее вратаря. В 68' Дибала също отправи страхотен шут, но и той не преодоля стража на гостите, който изби топката.

В 73' Роналдо успя да се измъкне при корнер и засече топката с глава, но Нето спаси вратата си от второ попадение. В 90' Дъглас Коща пропусна голяма възможност, той овладя топката след добър пас по земя и шутира топката към вратата от обещаваща дистанция, но далеч от целта.

ПРЕДИ МАЧА

"Бианконерите" в момента заемат първо място в своята група, а и равенство днес ще им е достатъчно, за да си гарантират продължаване напред към 1/8-финалите.  Алегри няма да може да използва контузените Леонардо Спинацола, Сами Кедира, Емре Джан и Федерико Бернардески.

Треньорът на Валенсия Марселино няма да може да използва титулярния си бранител Езекиел Гарай, който е с контузия. Денис Черишев до последно е под въпрос за сблъсъка в Торино. "Прилепите"  в последните си 5 мача във всички турнири имат 4 победи и 1 загуба. 

Юве е загубил само 3 от последните си 32 домакински срещи срещу испанци и имат на своя страна Кристиано Роналдо, който се е разписвал срещу 32 отбора и ако успее да вкара и тази вечер, ще изравни рекорда на Раул.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Киелини, Бонучи, Кансело, Матюиди, Пянич, Бентакур, Дибала, Манджукич, Роналдо

Валенсия: Нето, Вас, Габриел, Диакаби, Гая, Кондогбиа, Парехо, Гуедеш, Коклен, Родриго, Мина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички