Въпреки загубата - Интер разруши 49-годишна прокоба

Италианският Интер допусна да бъде обърнат от испанския шампион Барселона. "Нерадзурите" водеха почти до 60-ата минута, но в крайна сметка загубиха с 1:2. Въпреки това, те успяха да нарушат една негативна тенденция, която датира отпреди 49 години.

Лаутаро Мартинес реализира на "Камп Ноу" след само 3 минути игра, като това бе първи гол за Интер на този стадион от 1970 година, когато го стори във вече несъществуващия турнир - Купа на панаирните градове. От тогава до сега италианците не съумяха да го сторят в 5-те си визити, които завършваха със загуба.

Разочарованият Конте: Заслужавахме да спечелим много повече от Барселона

Испанският шампион Барселона надделя над първия във временното класиране в Италия - Интер, в мач, в който "нерадзурите" водеха до началото на вто...

Същевременно, създава се необичайната тенденция Барселона да допуска ранни попадения. Това се случва за трети път през сезона (подобна бе развръзката и срещу Гранада, и срещу Бетис). А кой футболист на Интер на два пъти е бил желан от Барселона и се е стигало до неуспешни преговори - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!