Варди запази шансовете на Лестър срещу Севиля


Варди запази шансовете на Лестър срещу Севиля
Снимка: Getty Images/Gulliver

1780 0

Севиля надви с 2:1 Лестър в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионска лига. Пабло Сарабия и Хоакин Корея донесоха победата на домакините, а Джейми Варди успя да запази шансовете на английския първенец с гол в 73-ата минута.

Домакините показаха по-добре игра и можеха дори да се поздравят с по-изразителен успех, но не се възползваха достатъчно добре от възможностите си.

Севиля наложи домакински натиск в началните минути на срещата. Още в 4' Сарабия опита с удар от наказателното поле, но топката мина над гредата.

В 14' домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Уелси Морган направи нарушение в накателното поле. Хоакин Корея се нагърби със задачата да изпълни удара, но се провали. Той би с левия крак в дясно на Шмайхел по земя, но вратрят се хвърли и улови топката.

Испанците продължиха да атакуват вратата на английския шампион, но като по чудо не стигаха до ново попълнение. В 37-ата минута Хоакин Корея стреля опасно по трева, но Каспер Шмайхел успя да плонжира и да избие топката в корнер.

В началото на втората част и Лестър погледна най-накрая към вратата на домакините. Ндиди стреля от воле, а това бе първият удар към вратата на Севиля за Лестър от началото на двубоя.

В 62' Йоветич събра трима защитника на Лестър след като си свали топката, изведе сам Корея, който не сгреши.

В 73' обаче Джейми Варди върна надеждите на Лестър за реванша. Английският нацинал отбеляза за "лисиците", след като бе изведен чудесно пред вратата от Дани Дринкуотър за 2:1. В заключителните моменти късмет бе на страната на Лестър, като Адил Рами нацели напречната греда с глава.

Реваншът на „Кинг Пауър Стейдиъм” е на 14 март.

Преди мача

Севиля са преодолявали тази фаза на турнира само веднъж през сезон 1957/58 година, а Лестър ще опита да вземе добра преднина в първия мач, за да се класира за първи път в своята история на 1/4-финал.

В състава на Севиля трайно контузени са Беноа Тремулинас и Михаел Крон-Дели. Николас Пареха е близо до завръщане в игра, но едва ли ще бъде рискувано с пускането му днес. Стеван Йоветич започна много силно кариерата си в Испания и ще води атаката на домакините.

Лестър е далеч от доброто представяне във Висшата лига, но в Шампионска лига есента премина много успешно. Тимът се класира на първото място в своята група, записвайки само една загуба, при това в мач без значение в последния кръг.

Съставите: 

Севиля: Рико; Мариано, Ленгле, Рами, Ескудеро; Нзонзи, Сарабия; Витоло, Насри, Корея; Йоветич

Лестър: Шмайхел; Симпсън, Морган, Хут, Фухс; Дринкуотър, Ндиди; Олбрайтън, Марез, Муса; Варди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички