Валверде: Ливърпул е способен да ни унищожи за 15 минути


Валверде: Ливърпул е способен да ни унищожи за 15 минути
Снимка: Guliver/GettyImages

1549 0

Мениджърът на Барселона Ернесто Валверде се изказа ласкаво по адрес на следващия съперник на каталунците - Ливърпул. "Блаугранас" посреща мърсисайдци на "Камп Ноу" в сряда вечерта в първи полуфинален сблъсък от Шампионска лига.

"Играем у дома и нямаме друга алтернатива освен победа. Прекрасно осъзнаваме, че е важно да не позволим на съперника да вкара гол. Трябва да внимаваме много, защото Ливърпул умее да използва чуждите грешки и може да приключи съперника за 15 минути. Нашето предимство е, че вече спечелихме титлата в Испания, а съперникът все още се бори за трофея в Англия"
"Ливърпул практически е същият отбор от миналия сезон. Отборът има нов вратар и Наби Кейта, но като цяло останалите са същите. Ливърпул е мощен отбор, който умее да пресира и да играе на високо темпо. Този сезон Ливърпул има само една загуба в английското първенство, което показва силата на този отбор. Тройката нападатели на Ливърпул играят в изключително темпо и е важно да ги неутрализираме. Трябва да спечелим центъра на терена и да не допускаме пасове до тримата в атака"Мениджърът на Барселона Ернесто Валверде се изказа ласкаво по адрес на следващия съперник на каталунците - Ливърпул. "Блаугранас" посреща мърсисайдци на "Камп Ноу" в сряда вечерта в първи полуфинален сблъсък от Шампионска лига.

"Играем у дома и нямаме друга алтернатива освен победа. Прекрасно осъзнаваме, че е важно да не позволим на съперника да вкара гол. Трябва да внимаваме много, защото Ливърпул умее да използва чуждите грешки и може да приключи съперника за 15 минути. Нашето предимство е, че вече спечелихме титлата в Испания, а съперникът все още се бори за трофея в Англия", заяви Валверде.

"Ливърпул практически е същият отбор от миналия сезон. Отборът има нов вратар и Наби Кейта, но като цяло останалите са същите. Ливърпул е мощен отбор, който умее да пресира и да играе на високо темпо. Този сезон Ливърпул има само една загуба в английското първенство, което показва силата на този отбор", добави още той.

Междувременно една от ключовите фигури в състава на Ливърпул поднови тренировки точно преди сблъсъка с Барса (подробности вижте тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички