ВИДЕО: 1 година от спасяването, без което Ливърпул нямаше да спечели Шампионска лига


ВИДЕО: 1 година от спасяването, без което Ливърпул нямаше да спечели Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3987 0

1-и юни беше изключително щастлив ден за милионите фенове на Ливърпул, които дълго време чакаха любимият им отбор да прекрати сушата си откъм трофеи, а воденият от Юрген Клоп тим стори това, печелейки най-значимата купа в европейския футбол - тази в Шампионска лига. Победата във финала бе над Тотнъм с 2:0, но мърсисайдци можеха да не празнуват уникалния успех, ако на този ден (11.12) преди година вратарят Алисон Бекер не се бе превърнал в истинска стена за голмайстора на Наполи - Аркадиуш Милик. 

Както е известно, двата отбора бяха в една група заедно с ПСЖ и в директен двубой на "Анфийлд" трябваше да определят кой ще се класира към елиминациите в турнира. Срещата вървеше добре за "червените", които водеха с 1:0, но се скъсаха да пропускат, което наложи на тима да трери до самия край за своето класиране. А Наполи стигна до заветното 100%-ово положение за гол. 

След куп пропуски на домакините, в края "Анфийлд" изтръпна, когато в последната минута на мача Кайехон центрира топката в наказателното поле, тя се плъзна по главата на Фабиньо и се озова в краката на Милик, който пък беше изпуснат от Деян Ловрен. Полякът овладя добре и беше сам срещу Алисон, но бразилецът реагира по феноменален начин. Въпреки че очакваше удар по диагонала, бившият страж на Рома успя да види, че Милик ще стреля фронтално и вдигна десния си крак достатъчно високо, че да избие удара на Милик - брилянтно спасяване, без което Ливърпул не само нямаше да спечели Шампионска лига, а щеше да отпадне от турнира още в груповата фаза: 

Ролята на вратаря за представянето на европейския шампион остана малко в сянка по време на елиминационната фаза, но именно Алисон беше невъзпятият герой по пътя към 6-и триумф в Шампионска лига (интересниятанализ по темата четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички