Ключова промяна в Шампионска лига


Ключова промяна в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4703 0

Изненадваща и леко шокираща за големите клубове новина публикува днес вестник "The Times". Тя гласи, че в недалечно бъдеще в Шампионска лига ще бъдат въведени 4 допълнителни мача. Към този момент липсва яснота дали тези мачове ще бъдат в груповата фаза или в плейофите на най-силния европейски клубен турнир. Според източника, УЕФА е близо до споразумение с топ 5 първенствата на Европа по този въпрос.

Този нов цикъл мачове ще започне да се прилага най-вероятно през 2024 година. Неотдавна мениджърът на актуалния шампион в турнира - Юрген Клоп (Ливърпул), беше запитан какво мисли за идеята за разширяването на груповата фаза на надпреварата. Германският специалист, очаквано, не реагира добре.

"Абсолютни глупости! Всички обичате да наблюдавате как страдаме. Така е. Може би изглеждате загрижени, но в крайна сметка, на никой не му пука, ако трябва да съм честен. Но ние трябва да намлим мачовете, а не да ги увеличаваме", заяви Клоп в период, в който под краката му пареше, тъй като отборът му трябваше да играе почти по едно и също време на 2 турнира - Световното клубно първенство и Купата на Лигата.

В Англия пишат, че от Висшата лига са се противопоставили на изненадващото решение, тъй като английската ФА, която прави всичко възможно да натрупа на отборите възможно най-много мачове през сезона, се притеснява къде ще вмъкнат новите мачове в претоварения график. А кой е мечтаният финал в Шампионска лига за Кристиано Роналдо вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички