Тотнъм нанесе нов разгром на Звезда, Сон ги наказа с нови 2 гола


Тотнъм нанесе нов разгром на Звезда, Сон ги наказа с нови 2 гола
Снимка: Getty Images/Guliver

3849 0

Тотнъм съхрани шансовете си да заеме второто място в групата си и да продължи към осминафиналите на Шампионска лига, след като нансе нов разгром на Цървена Звезда. Този път сръбският шампион беше натупан с 4:0 пред своята публика.

Резултатът на стадион "Райко Митич" беше открит в 34-ата минута от Джовани Ло Селсо, като резултатът 1:0 се запази до почивката. През втората част Хюн Мин Сон избухна с 2 попадения в рамките на 4 минути и оформи класическа преднина за "шпорите" в мача. Същият брой попадения кореецът вкара и в първия мач между двата тима, завършил с резултат 5:0. Крайното 4:0 днес оформи влезлият като резерва Кристиан Ериксен в 85'.

Тотнъм заема второто място в групата със 7 точки в актива си. Сръбският шампион е на трето място с 3 спечелени точки. Лидер в групата и сигурен осминафиналист е Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В началните 10-ина минути гостите владеят топката, Звезда е добре позиционирана в защита. В първия четвърт час обаче "шпорите" не успяват да стигнат до опасно положение. Най-чистото положение в мача се откри пред домакините - в 23' Милан Павков стигна до отбита топка пред наказателното поле и отправи уверен изстрел, но Пауло Гасанига успя да отрази. Атмосферата на "Мала Маракана" очаквано е впечатляваща. 

Страхотен карамбол настана в наказателното поле в 34-ата минута след бърза атака на Тотнъм. Той започна с изстрел на хари Кейн, отскочил в лявата греда на Милан Борян. при добавката на Сон защитник изби, а топката намери още няколко адресата, Кейн отново бе спрян от гредата, за да се стигне до удар на Джовани Ло Селсо, който най-накрая изведе Тотнъм в резултата в Белград. Това бе първи гол за аржентинеца с фланелката на "шпорите". 

Въпреки че изглеждаше, че Звезда е отстъпил инициативата, сръбският тим стигна до ново чисто голово положение в края на първата част. В 43' защитата на Тотнъм се пропуска и Ван ла Пара успя да стреля, но ударът му разтресе гредата на Гасанига. В ситуацията имаше и добавка, която бе от играч на "шпорите" - Давинсон Санчес, но, за негово щастие, топката отново срещна гредата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с шанс за Цървена Звезда, който обаче бе опропастен от Павков. Нападателят не успя да подаде както трябва на Марин и ситуацията пред вратата на Тотнъм се размина. Вместо това, в 57-ата минута гостите от Англия смълчаха трибуните с втори гол във вратата на Звезда. Ндомбеле се пребори да запази топката, подаде към Деле Али, който пък пусна към Хюн Мин Сон. Кореецът овладя и със страхотен удар под гредата опъна мрежата на Борян, реализирайки своя четвърти гол в 4 мача за "шпорите" в Шампионска лига.

Четири минути по-късно Сон завърши прекрасно нова атака на своя тим, след като получи чудесен пас от Дани Роуз - 3:0 за финалиста в миналогодишното издание на най-силния европейски клубен турнир. В 86-ата минута англичаните съвсем развалиха европейската вечер на срубския гранд, вкарвайки му четвърти гол. Той бе дело на Кристиан Ериксен, който получи пас отляво от Сесеньон и мушна топката под плонжа на вратаря. 

Стартови състави:

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: Борян, Дегенек, Павков, Марин, Гарсия, Милунович, Петрович, Родич, Йованчич, Гобелич, Ван ла Пара

ТОТНЪМ: Гасанига, Роуз, Санчес, Хюн Мин Сон, Кейн, Дайър, Сисоко, Ло Селсо, Али, Фойт, Ндомбеле

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА

Преди срещата:

Шпорите" се нуждаят от задължителна победа, ако искат да останат в комфортна позиция за продължаване в надпреварата.

"Белите" са втори в група В с четири точки, изоставайки на пет от лидера Байерн. Цървена звезда пък са трети с три пункта и все още имат надеждата, че могат да изместят по-именития си съперник от мястото, осигуряващо класиране за 1/8-финалите на турнира.

За домакините ще отсъства единствено контузеният Йовичич, докато наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино има по-сериозни кадрови проблеми. Лорис е контузен, докато Кейн, Вертонген и Ламела са под въпрос за мача. Хюн Мин Сон и Серж Орие най-вероятно няма да бъдат използвани поради инцидента с Андре Гомеш в мача с Евертън, при който футболистът на "карамелите" си счупи крака.

"Шпорите" се нуждаят от задължителна победа, ако искат да останат в комфортна позиция за продължаване в надпреварата. "Белите" са втори в група В с четири точки, изоставайки на пет от лидера Байерн.

Цървена звезда пък са трети с три пункта и все още имат надеждата, че могат да изместят по-именития си съперник от мястото, осигуряващо класиране за 1/8-финалите на турнира.

За домакините ще отсъства единствено контузеният Йовичич, докато наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино има по-сериозни кадрови проблеми. Лорис е контузен, докато Кейн, Вертонген и Ламела са под въпрос за мача. Хюн Мин Сон и Серж Орие най-вероятно няма да бъдат използвани поради инцидента с Андре Гомеш в мача с Евертън, при който футболистът на "карамелите" си счупи крака.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички