Топ 3: Головете, които помогнаха на Ливърпул да стигне до финал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Топ 3: Головете, които помогнаха на Ливърпул да стигне до финал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1736 0

Финалът на футболния сезон е все по-близко. Големите първенства в Европа вече приключиха, като тази събота ще бъде сложен край и на кампанията в Шампионска лига. Вторият по сила турнир на Стария континент Лига Европа вече има своя шампион, а този уикенд ще стане ясно и кой е победителят в най-комерсиалния футболен турнир.

Отборите на Ливърпул и Тотнъм ще премерят сили на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни. Няма спор около това, че тези два тима поднесоха много изненади в хода на целия сезон и бе почти нищожен шанса да видим именно тях в спора за трофея. Точно това ще стане в началото на идния месец, а причината са отличните мачове, които двата отбора изиграха през целия сезон.

По време на кампанията момчетата на Юрген Клоп допуснаха някои изненади в турнира, но в крайна сметка извоюваха своя път до спора за отличието. По време на мачовете си мърсисайдци представяха своя футбол, с който победиха почти всичките си съперници, а често и атаките им завършваха с красиви попадения.

Еднакво важен и красив се оказа последният гол, който Ливърпул вкара в груповата фаза на Шампионска лига. "Червените" посрещнаха на своя "Анфийлд" тима на Наполи, като единствено победа щеше да класира домакините напред. Мохамед Салах получи топката в дясно в наказателното поле, като проби към аут линията и от там изненада с удара си Давид Оспина от малък ъгъл.

*В този мач няма как да изпуснем да акцентираме и над спасяването на Алисон Бекер в края на мача, което запази шансовете на тима му да продължи напред в надпреварата.

Вторият изключително важен, а в същото време и красив гол бе дело на друг от атакуващата линия на тима - Садио Мане. В 1/8-финалите един от най-чаканите мачове бе този между Ливърпул и Байерн Мюнхен. На "Анфийлд" феновете не видяха голове, а в реванша мърсисайдци надделяха с 1:3. Първото попадение в срещата на сенегалеца бе изключително любопитно. Той бе изведен в полето на съперника, където Мануел Нойер се опита да го пресрещне. Атакуващият играч на гостите обаче го финтира отлично с тяло, а с техничен удар прати топката във вратата и даде аванс на отбора си.

Няма как материал свързан с голове на Ливърпул през сезона в Шампионска лига да остане бе някое от попаденията при големия обрат срещу Барселона. Момчетата на Юрген Клоп спечелиха у дома с 4:0, след като бяха изгубили с 3:0 първата среща в Испания. За обрата помогнаха всичките играчи, но решението на младия защитник Трент Александър-Арнолд при корнера за четвъртия гол все още остава едно от най-красивите изпълнения за онази магическа вечер на "Анфийлд". Младият десен защитник се запъти към флагчето за изпълнение на корнер, след което показа с тяло, че няма намерение той да центрира. Към топката се запъти Джердан Шакири, но в този момента Александър-Арнолд се върна, за да подаде към оставения сам Дивок Ориги, а все още непотредилата се отбрана на каталунците не успя да противодейства на белгийския голмайстор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички