Титаничното представяне на Ван Дайк, което помогна на Ливърпул за трофея в Шампионска лига


Титаничното представяне на Ван Дайк, което помогна на Ливърпул за трофея в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

4397 0

Ливърпул показа, че е научил грешките си от миналата година, когато отново бе на финал в Шампионска лига, но тогава загуби. Сега с подобрен състав и повече опит мърсисайдци спечелиха шестата си титла след победа над Тотнъм.

Един от най-важните играчи в състава на "червени", не само във финала, а за целия сезон, безспорно е защитникът Върджил ван Дайк. Бранителят е основният стълб в отбраната, през който повече от една година нито един играч не е успял да преодолее.

За 64 двубоя на Ливърпул във всички турнири бранителят остава като скала, през която просто не може да се премине. Само веднъж от идването му на "Анфийлд" играч успява да го преодолее. Холандецът премина в английския гранд през януари миналата година. Според Squawka оттогава Ван Дайк е изгубил само една битка един на един и тя е срещу Мерино. Случва се на 3 март миналата година

Със сигурност финала срещу Тотнъм бе сред лесните за него. Една от задачите му бе да пази Хари Кейн, който през първата част имаше разочароващите 11 докосвания на топката и само 7 до първите 30 минути, като холандецът се справи брилянтно, за да спре опитите на Кейн.

А какво сподели развълнуваният Клоп след успеха и на кой посвети победата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички