Титаничното представяне на Ван Дайк, което помогна на Ливърпул за трофея в Шампионска лига

Ливърпул показа, че е научил грешките си от миналата година, когато отново бе на финал в Шампионска лига, но тогава загуби. Сега с подобрен състав и повече опит мърсисайдци спечелиха шестата си титла след победа над Тотнъм.

Един от най-важните играчи в състава на "червени", не само във финала, а за целия сезон, безспорно е защитникът Върджил ван Дайк. Бранителят е основният стълб в отбраната, през който повече от една година нито един играч не е успял да преодолее.

Маурисио Почетино посочи какво реши финала в Шампионска лига

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сподели, че се чувства гордост от своя отбор, въпреки загубата с 0:2 във финала на Шампионска лига срещу Л...

За 64 двубоя на Ливърпул във всички турнири бранителят остава като скала, през която просто не може да се премине. Само веднъж от идването му на "Анфийлд" играч успява да го преодолее. Холандецът премина в английския гранд през януари миналата година. Според Squawka оттогава Ван Дайк е изгубил само една битка един на един и тя е срещу Мерино. Случва се на 3 март миналата година

Със сигурност финала срещу Тотнъм бе сред лесните за него. Една от задачите му бе да пази Хари Кейн, който през първата част имаше разочароващите 11 докосвания на топката и само 7 до първите 30 минути, като холандецът се справи брилянтно, за да спре опитите на Кейн.

А какво сподели развълнуваният Клоп след успеха и на кой посвети победата - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!