Тежката съдба на Гуардиола в Шампионска лига след Барселона


Тежката съдба на Гуардиола в Шампионска лига след Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

2794 0

Хосеп Гуардиола имаше поредна лоша вечер в Шампионска лига, след като неговият Манчестър Сити загуби с 3:0 от Ливърпул на "Анфийлд" в първата 1/4-финална среща. След като напусна Барселона през 2012 година не успява да се пребори за медалите в турнира, и със Сити, и с Байерн, а резултатът срещу мърсисайдци е предпоставка за още едно ранно отпадане на отбор на испанския специалист. 

От Marca са извадили срещите, в които отборите му отпадат твърде рано и по какъв начин:

Сезон 2013/14 Реал Мадрид отстранява Байерн (Мюнхен) на полуфиналите

Баварците побеждават Арсенал и Манчестър Юнайтед по пътя си, за да стигнат до Реал, воден от Карло Анчелоти. "Белия балет" буквално разпилява съперника си в Германия, побеждавайки с 4:0 в реванша, след като първата среща в Испания е завършила само 1:0. Тогава немският тим бе дал над 60 млн. евро за Марио Гьотце и Тиаго Алкантара, но и това не помогна. Няколко години по-късно Филип Лам си спомня: "Гуардиола повика 6 от нас и ни попита по какъв начин искаме да играем. Това беше, защото не работеше неговата система, но тя не бе изцяло негова, така че едва ли ще я ползва отново".

 Сезон 2014/15 Загуба от Барселона отново на полуфиналите

Първата среща на "Камп Ноу" бе спечелена от каталунците с убедителното 3:0, на реванша Байерн успя донякъде да измие срама и стиган до победа с 3:2, но не бе достатъчно. "Техният талант направи разликата", заяви Гуардиола тогава след двубоите. 

Сезон 2015/16 Отпадане от Атлетико Мадрид на полуфиналите

Първата среща в Испания завършва 1:0 в полза на "дюшекчиите", а реванша в Германия Байерн бие с 2:1, но заради гола си на чужд терен испанският тим се класира на финал. "Знам, че за престоя ми в Байерн ще бъде съдено по това, че не съм бил на финал, но не мога да съм зле, тъй като не показахме лоша игра", заяви преди години Пеп. 

Сезон 2016/17 Победа за Монако на осминафиналите

Манчестър Сити и Монако направиха луд мач на "Етихад", който завърши 5:3 в полза на англичаните. На реванша обаче френският тим показа зъби и с 3:1, и след 6:6 общ резултат и повече голове на чужд терен продължиха в четвъртфиналите. "Ще се научим от тази грешка, отборът все още няма опит", заяви Гуардиола тогава, а след седмица предстои да разберем дали този път могат да обърнат нещата. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички