Стивън Джерард срещу Милан през 2005 година си остава едно от най-великите индивидуални представяния


Стивън Джерард срещу Милан през 2005 година си остава едно от най-великите индивидуални представяния
Снимка: Getty Images / Guliver

3523 0

Отборът на Ливърпул има повече финали в Шампионска лига от Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал взети заедно, а най-великият им момент със сигурност е свързан с "онази" вечер в Истанбул. 

Два гола на Ернан Креспо и един на Паоло Малдини заляха като със студен душ мърсисайдци и на почивката те вече губят с 3:0. Всички, които са гледали мача, помнят ударът с глава на Стивън Джерард, който върна "червените" в мача и само шест минути по-късно те стигнаха до изравняването. Владимир Шмицер и Шаби Алонсо пратиха феновете на английския тим в рая.

Представянето на Джерард тази вечер обаче ще се помни вечно. Той бе единственият в тима, който не личеше да се е предал. Вкарва първия гол за обрата, а в края завършва срещата като десен защитник, но това не му пречи постоянно да вдъхновява съотборниците си. Джибрил Сисе пък разкрива, че никога няма да забрави речта на Стиви Джи на почивката.

"След като Рафа Бенитес ни каза треньорското си виждане за мача, Стиви стана и го помоли да излезне от съблекалнята, заедно с всичките си помощници, защото иска да остане насаме с отбора. Дори физиотерапевтите излезнаха.

Тогава Джерард ни разказа за това, че Ливърпул е единственото нещо, което има, това е неговият клуб, всичко, което някога е искал и не иска да изпуска шанса си. Добави още, че ако го уважаваме и обичаме като капитан, тогава ще трябва да се изпотим максимално и да се върнем в мача. Той вкара първия гол, спечели и дузпа, игра невероятно. Речта му обаче завинаги ще остане в съзнанието ми", спомня си Джибрил Сисе. 

В крайна сметка тимът на Рафа Бенитес печели след дузпи. И до днес зрелището в Истанбул остава като най-великия финал в историята на Шампионска лига. Финал, в който един герой поведе тима си, герой, който истински обича отбора си, отбор, за който дебютира на тази дата преди 20 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички