Статистиката сочи: Атлетико почива най-малко преди мачовете си в ШЛ


Статистиката сочи: Атлетико почива най-малко преди мачовете си в ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

952 0

Във вторник ще се изиграе поредната порция 1/8-финали от тазгодишното издание на Шампионска лига, като в една от срещите един срещу друг излизат тимовете на Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид.

Статистиката показва, че това е среща №43 за "дюшекчиите" под ръководството на Диего Симеоне, като в 42 от тези мача испанският тим е имал по-кратка почивка от съперника преди мача.

Този уикенд срещата на Атлетико се изигра  в събота по обяд, което означава, че те имат над 48 часа за почивка, но пък техният съперник изигра срещата си от немската Бундеслига още в петък вечерта, така че ще имат повече време за възстановяване.

Един единствен е случаят, в който тимът от Мадрид е излизал на терена в мач от Шампионска лига след по-дълго почивка от противника си, като това се случва преди почти три години на 1/2-финала срещу Челси, който завършва без отбелязан гол.

По-рано през сезона, в груповата фаза на турнира, Атлетико се изправи два пъти срещу друг немски тим - Байерн Мюнхен, като и в двата случая баварците излизаха на терена след по-дълга почивка от испанския си опонент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички