Схватката между Рамос и Салах влезе в юридически изпит в Сирия


Схватката между Рамос и Салах влезе в юридически изпит в Сирия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1865 0

Схватката между Мохамед Салах и Серхио Рамос на финала в Шампионска лига, след която египтянинът напусна терена контузен, влезе дори и като въпрос на изпит по Право. Сирийски страници във Facebook разпространиха изображения от изпита по Общ Наказателен кодекс, държан от първокурсници в университета в Дамаск. 

А въпросът е следният: "Серхио Рамос контузи Мохамед Салах по време на финала в Шампионска лига. Естествено, Рамос не може да бъде подведен под отговорност за това си действие от гледна точка на Наказателното право поради 4 условия, които оправдават насилието в спорта. Избройте кои са те".

Въпросът е приет с чувство за хумор и чувство за спортно съперничество, а опозиционният уебсайт Enab Baladi определи, че въпросът е зададен от някой "загубил фен на Барселона". Страницата на университета пък веднага се хвърли в защита на професора, като написаха на официалната си страница: "Въпросът беше ясен и откровен. Благодарности към целия академичен състав".

В друга публикация във Facebook студент е изброил и отговорите на зададения въпрос, а именно: "1. Играта се провежда съгласно закона   2. Пострадалият играч е дал съгласието си да участва в мача      3. Играчът, който е извършил нарушението е играл по правилата 4.Нараняванията са устойчиви по време на мача "

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички