Шампионско начало за Реал Мадрид срещу АПОЕЛ (ВИДЕО)


Шампионско начало за Реал Мадрид срещу АПОЕЛ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3245 0

Реал Мадрид постигна убедителна победа на старта на сезона в Шампионска лига. Настоящият европейски шампион започна защитата на титлата с успех над АПОЕЛ с 3:0. Попаденията отбелязаха Кристиано Роналдо в 11' и 51' и Серхио Рамос в 61'.

Мадридчани бяха по-добрите на терена и не оставиха съмнения кой трябва да е крайният победител. Реал още на старта на срещата задържа топката и владееше повече инициативата, но без да създава опасни положения. Първото такова бе за гостите, като Лаго опита далечен изстрел, но Навас изби топката под напречната греда. 

В 11' "белия балет" организира хубава атака, която завърши с гол. Гарет Бейл подаде към португалец, който от наказателното поле прати топката в мрежата за 1:0.  Три минути след попадението, Роналдо можеше да се разпише и за втори път, но ударът му с глава мина покрай дясната греда. Само след 20 минути игра на Зидан му се наложи да прибегне до принудителна смяна. Ковачич получи болки и бе заменен от Тони Кроос.

Домакините продължиха да са по-активните, но до голово положение се стигна чак в 34'. Роналдо стреля точно до дясната греда от наказателното поле, след като пое топката след великолепно подаване от страна на Гарет Бейл.

В 38' пък капитанът на Реал - Серхио Рамос, за малко не подари топката на АПОЕЛ в наказателното поле, но в крайна сметка поправи грешката си и не се стигна до удар към вратата на Навас.

Още с подновяването на играта Роналдо се размина с втори гол. Той овладя подаване в наказателното поле и нацели напречната греда, като имаше претенции, че топката е минала линията, но повторенията показаха, че исканията му са неоснователни. 

В 51' "белия балет" получи правото да изпълни дузпа заради игра с ръка на Лаго. Точен от бялата точка бе отново Роналдо, който бе непоколебим.  10 минути по-късно Реал сложи край и на малкото интрига в двубоя. Марселиньо центрира в наказателното поле, където с глава удари Бейл, но след рикошет топката попадна в Рамос, който със задна ножица отбеляза трето попадение в двубоя.

5 минути преди края на срещата Роналдо отбележи и трето попадение, но съдията го отмени заради засада.

Преди мача

Акцентът преди днешната среща е завръщането на Кристиано Роналдо в състава, след като изтърпява наказание в Ла Лига и няма право да играе, но пък за сметка на това със сигурност се готви да даде всичко от себе си в ШЛ.

Освен на Бензема, който е контузен, треньорът на Реал няма да може да разчита и на Марко Асенсио, който е аут заради нелепа контузия. Талантливият футболист е получил рана на крака по време на епилация. Един от космите се инфектирал и това е причината младокът да гледа мача довечера от трибуните.

Часове преди срещата пък стана ясно, че Живко Миланов ще отсъства за кипърците заради контузия. Българинът и съотборниците му се класираха за групите в турнира, след като отстраниха отбори като Дюделанж, Виторул Констанца и Славия Прага. 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Начо, Роналдо, Модрич, Бейл, Марсело, Каземиро, Иско, Ковачич

АПОЕЛ: Ватерман, Лаго, Руеда, Ебесилио, Де Камарго, Винисиус, Салай, Мораиш, Вурос, Алонефтис, Карлао


All Goals Real Madrid 3-0 APOEL 13.09.2017 by bettermusibetterclife

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички