Обрати, червен картон и пет гола носят трудна победа за Манчестър Сити в Германия (ВИДЕО)


Обрати, червен картон и пет гола носят трудна победа за Манчестър Сити в Германия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4970 0

Отборът на Манчестър Сити взе комфортен аванс над немския Шалке в първия 1/8-финал между двата тима в Шампионска лига. Английският шампион се наложи трудно с 3:2 като гост над съперника, въпреки че игра с човек по-малко през по-голямата част от второто полувреме.

Всичко започна по план за тима на Хосеп Гуардиола, след като Серхио Агуеро откри в 20' след грешка в защитата на домакините. Последваха обаче две дузпи за Шалке до края на първата част, които Набил Бенталеб превърна в попадения и обратът бе налице.

През втората част положението за "гражданите" изглеждаше безнадеждно, след като Николас Отаменди бе изгонен за втори жълт картон. Въпреки това гостите стигнаха не до един, а до два гола чрез Лерой Сане и Рахийм Стърлинг, за да запишат успех на немска земя и да улеснят задачата си преди реванша.

Срещата започна отлично за Манчестър Сити и още в 7' можеха да поведат в резултата. Серхио Агуеро отправи коварен удар, който обаче бе спасен от Фйерман. 3' по-късно отново аржентинецът опита късмета си, но защитник на Шалке успя да блокира изстрела му.

След 20' игра Шалке допусна грешка в защита, която доведе до гол във вратата им. Фйерман не се разбра със защитник пред себе си и Давид Силва открадна в наказателното поле, след което пусна към Агуеро, който нямаше проблем пред опразнената врата - 0:1.

В 38' 55 000 на "VELTINS - Arena" изпаднаха в екстаз, след като любимците им изравниха. Набил Бенталеб бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Николас Отаменди.

Пълният обрат в срещата стана факт по-малко от минута преди края на срещата. Отново домакините получиха шанс да изпълнят дузпа, този път за нарушение при центриране, като отново Бенталеб бе точен от бялата точка.

През втората част очаквано гостите тръгнаха в атака и в търсене на поне изравнително попадение. 20' преди края обаче плановете на Хосеп Гуардиола  съвсем се сринаха, след като Николас Отаменди получи втори жълт картон и бе изгонен. На терена се появи Венсант Компани, който замени Давид Силва.

В последните минути на мача обаче класата на гостите си пролича. Въпреки че бяха с човек по-малко, "гражданите" стигнаха до две попадения чрез Лерой Сане и Рахийм Стърлинг, за да осъществят нов обрат в срещата - 2:3.

СЪСТАВИ:

Шалке: Фйерман, МакКени, Мендил, Настасич, Ют, Сердар, Бенталеб, Калигиури, Осципка, Сане, Брума

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Лапорт, Отаменди, Фернандиньо, Давид Силва, Де Бройне, Бернардо Силва, Гюндоган, Стърлинг, Агуеро.

Преди мача

Отборът на Шалке ще има тежката задача да се изправи срещу шампиона на Англия и един от фаворитите в турнира Манчестър Сити тази вечер. Тимът от Гелзенкирхен посреща "гражданите" и ще търси резултат, с който да изненада футболния свят.

От своя страна "гражданите" продължават да се борят на всички възможни фронтове. Освен в Шампионска лига, те са още в борбата за ФА Къп, ще играят финал за Купата на Лигата и мерят сили с Ливърпул за титлата в Англия. Тимът на Хосеп Гуардиола отново е в отлична форма и логично в клуба всичко различно от победа ще бъде прието за изненада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички