ЦСКА сервира пердах по московски на Реал, и то в Мадрид


ЦСКА сервира пердах по московски на Реал, и то в Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

8021 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид записа едно от най-слабите си представяния изобщо в историята си в Шампионска лига. "Кралския клуб" беше отнесен с 0:3 от ЦСКА Москва на "Сантиаго Бернабеу", а освиркванията на феновете бяха най-малкото, с което Марко Асенсио и компания можеха да се разминат след жалката си продукция на зеления килим в испанската столица.

След куп пропуски гостите в 37' успяха да реализират гол след първия си точен шут в мача, а автор на попадението беше Чалов. Само няколко минути по-късно след трагично представяне на защитниците в бяло Шеников отбеляза на полупразна врата за 0:2.

И през второто полувреме "армейците" стигнаха до гол, след като в 73' Сигурдсон с много точен удар реализира за 0:3, а 70% от феновете на "Бернабеу" си тръгнаха преди последния съдийски сигнал.

Потвърждение на ужасяващата игра на "кралете" е фактът, че това е първа загуба на тима у дома в груповата фаза на турнира от 27 мача насам. В този период тимът беше спечелил 75 от възможни 81 точки, като беше регистрирал едва 3 равенства.

Битката за първото място беше решена още в миналия кръг, като "белия балет" печели с 12 точки, но отборът за втори пореден мач срещу ЦСКА не успя да отбележи гол, и то на Игор Акинфеев, който има по-малко от 5 сухи мрежи в последните години в европейските мачове на московчани.  Останалите 20-ина хиляди зрители изпратиха "любимците" си с много мощни освирквания.

Това беше и най-тежката загуба у дома за Реал Мадрид в историята на Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути на срещата Иско получи лека травма в глезена и се очакваше да бъде заменен, но все пак пеймейкърът показа, че засега може да остане на терена. В 17' пък "Бернабеу" видя първия момент на магия от Винисиус за вечерта. Той получи дълъг пас отляво на нападението и с перфектно отиграване с пета и обръщане на 180 градуса напредна към наказателното поле. Бразилецът пусна остър пас за Бензема, но нападателят закъсня и не успя да засече - отлично отиграване на младия талант на "кралете".

В 23' отново Винисиус получи топката в наказателното поле, залъга бранител и от малък ъгъл стреля, но вратарят спаси. Коженото кълбо все пак достигна до Асенсио, който заобиколи двама бранители и от движение се опита да прати топката в сглобката на вратата, но кълбото срещна напречния стълб - две чудесни, но неефективни изпълнения и все още 0:0 на "Бернабеу".

5 минути по-късно Асенсио отново пробва същото изпълнение. Отдясно в наказателното поле той се завъртя около оста си, нагласи си топката на удобния ляв крак и този път стреля точно, но Акинфеев съумя да избие в корнер. В 31' перфектна триходова комбинация между Винисиус, Иско и Асенсио завърши с извеждане на младия испанец сам срещу вратата. Той обаче стреля много слабо с по-слабия си крак и прати топката право в обятията на Акинфеев.

Реал Мадрид изпусна куп положения и логичното се случи - още с първия си точен удар ЦСКА поведе на "белия балет". Московчани организираха бързо нападение, при което Влашич намери Чалов встрани от точката за изпълнение на дузпи. Санчес не го покри добре, а нападателят  си нагласи удобно топката и я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата - 0:1.

За втори път защитата на Реал се провали грандиозно. По дясното крило Фернандес премина покрай Марсело, играейки си на 21, и комбинира с Чалов. Той веднага го изведе с пета зад отбраната на Реал и, въпреки че Куртоа успя да се намеси, топката попадна у Шеников, който засече неспасяемо в обратния за вратаря ъгъл - 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55' Реал можеше да върне един гол, след като Винисиус преодоля двама по левия фланг на нападението и изведе Иско на отлична позиция. Той обаче не стреля веднага, а се забави, беше застигнат от защитник и в крайна сметка прати топката в аут, вместо да потърси комбинация с влезлия на почивката Гарет Бейл.

Уелсецът получи травма в глезена и само 20 минути след като се появи в игра трябваше да напусне - допълнителен проблем за "белия балет". Все пак, след двуминутно обработване със замразяващ спрей уелсецът се върна в игра, макар и с болки.

В 73' всичко в срещата беше решено. Поредната отлична акция на московчани завърши с подаване за Сигурдсон в наказателното поле, а той с отлично премерен удар в долния десен ъгъл вкара за 0:3. До края двата тима си размениха по няколко положения, но без да падне нов гол.

СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Санчес, Вайехо, Одриосола, Валверде, Йоренте, Иско, Жуниор, Бензема, Асенсио

ЦСКА Москва: Акинфеев, Фернандес, Набабкин, Бекао, Магнусон, Шенников, Обляков, Бистрович, Влашич, Сигурдсон, Чалов

Преди мача

Настоящият европейски клубен шампион Реал Мадрид ще завърши груповата фаза с домакинство. На "Сантигаго Бернабеу" пристига руският гранд ЦСКА Москва.

Шампионите в предишните три сезона на турнира вече се класираха за 1/8-финалите, като са лидери с 12 точки. Те обаче могат да бъдат изместени от първото място, като ще търсят задължителна победа.

Бъдещето в европа на руския тим зависи от представянето ми в Мадрид, както и от другата среща между Виктория Пилзен и Рома. Руският и чешкият тим продължават битката си за място в 1/16-финалите на Лига Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички