Швейцарски шок за Ювентус


Швейцарски шок за Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

4099 0

Пренебрежителното отношение на Ювентус към последния кръг на Шампионска лига си каза думата и основният фаворит за победа в турнира загуби последния си мач от груповата фаза. Въпреки че "старата госпожа" излезе с много от титулярите си, италианският гранд загуби с 2:1 гостуването си на Йънг Бойс в много любопитен сблъсък от група H.

Големият герой на домакините беше бившият играч на ПСЖ Хоарау, който първо отбеляза от дзупа в 28', а в 68' завърши контраатака за 2:0 в полза на своя тим. 10 минути преди края резервата Дибала върна едно попадение, а в добавеното време негов гол беше отменен заради засада на Кристиано Роналдо, който попречи на вратаря да отрази удара.

Въпреки поражението Ювентус завърши под №1 групата, след като и Манчестър Юнайтед не се напъна особено в гостуването си на Валенсия и също загуби с 2:1 на "Местая".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 12' шанс за гол получи Кристиано Роналдо. Той беше изведен зад отбраната, но не овладя добре топката и вратарят успя да я избие от краката му. Все пак тя остана в негово владение и той пробва удар, но удари гредата. Само няколко минути по-късно той сам изработи положение за себе си - Роналдо надигра защитник и нахлу в наказателното поле, но от малък ъгъл беше неточен в опита си да отбележи.

С трети пропуск се отчете Кристиано в 25', когато Бернардески проби отляво и центрира в малкия пеналт, но топката остана малко зад Роналдо и той беше неточен от много неудобна позиция - все още 0:0 в Швейцария.

В 28' обаче се стигна до дузпа в посла на Йънг Бойс. Алекс Сандро, който се появи на мястото на Куадрадо заради травма на колумбиеца, загуби топката в наказателното поле. В опит да възстанови позицията си, той фаулира Нгамалеу и беше отсъден 11-метров наказателен удар. Шчесни успя да стигне до топката след удара на Хоарау, но само я бутна в гредата, а след това тя влетя в мрежата - 1:0 за домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на втората част Марио Манджукич едва не изравни, след като засече отлично от воле центриране от крилото, но вратарят се намеси отлично и отрази. Последва и удар на Ругани с глава след центриране от корнер, но отново намеса на стража предотврати изравнителен гол.

В 67' домакините отново изненадаха своя съперник, но този път на контраатака. "Жълто-черните" организираха страхотно нападение, Нгамалео пусна невероятен разсичащ пас за Хоарау, който хладнокръвно овладя и завърши - 2:0.

Все пак в 79' Пауло Дибала успя да върне едно попадение, малко след като се появи на терена. Той разигра на двойно подаване с Роналдо, който го изведе на добра позиция и аржентинецът от 14 метра растреля вратаря на Йънг Бойс - 2:1.

В края на мача все пак се стигна до изравнителен гол. След изчистена топка след центриране от корнер Дибала стреля от 15-ина метра и отбеляза много красив гол, който обаче беше отменен, тъй като Кристиано Роналдо попречи на вратаря да види къде отива топката, а португалецът беше в положение на засада.

Преди мача

Италианският шампион Ювентус продължава да търси пътя към най-ценното отличие в световния футбол. Играчите на Масимилиано Алегри така и не успяват да покорят турнира на богатите, но за това през лятото се подсилиха с играча, който знае как се печели този трофей - Кристиано Роналдо.

Към момента португалецът може да се похвали само с едно попадение в четири мача. "Старата госпожа" обаче е на първото място в Н и мястото ѝ на 1/8-финалите е сигурно. Днес обаче те ще търсят задължителна победа, за да вземат и първото място преди фазата на директните елиминации. Йънг Бойс е на последното място с една точка и няма шанс за продължаване напред.

СЪСТАВИ:

Йънг Бойс: Вьолфли, Гарсиа, Бенито, Али Камара, Мбабу, Соу, Аебишер, Лаупер, Фаснахт, Нгамалеу, Хоарау

Ювентус: Шчезни, Куадрадо, Бонучи, Ругани, Де Сцилио, Коста, Пянич, Бентанкур, Манджукич, Роналдо 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички