Сензацията е факт! Валенсия покори Амстердам и изхвърли Аякс от Шампионска лига


Сензацията е факт! Валенсия покори Амстердам и изхвърли Аякс от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5678 0

Валенсия поднесе голямата изненада в Шампионска лига и се класира за 1/8-финалите на турнира! "Прилепите" подчиниха Аякс на "Амстердам Арена" след 0:1 и заслужено продължават напред към елиминациите на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Още от първата минута Аякс взе играта в свои ръце и се позиционира в половината на гостите. Домакините създадоха няколко добри ситуации пред вратата на Доменек, но не достатъчно опасни, за да затруднят стража на "прилепите".

В 24-ата минута Валенсия успя да поднесе изненадата, стигайки пръв до попадение в срещата. Торес изведе на чиста позиция Родриго Морено, а нападателят на "прилепите" разстреля Онана - 0:1.

В следващите минути Аякс притисна още повече своя съперник, но кълбото така и не влизаше в мрежата на гостите. Зиеш и Тадич изпуснаха няколко отлични положения за холандците.

До края на мача домакините продължиха да търсят попадението, но така и не успяха да намерят път към вратата на своя съперник. В самия край на мача Габриел Паулиста и Душан Тадич се спречкаха, за което Паулиста бе изгонен, а играчът на Аякс получи жълт картон.

Така Валенсия завърши под №1 в група Н с 11 точки, колкото има и вторият Челси. Аякс ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа, а на последно място в групата остава тимът на Лил, който взе само една точка от шестте си мача.

Преди срещата:

Шампионът на Холандия е лидер в група Н с 10 точки преди изиграването на последния двубой. Неговите преследвачи - Челси и Валенсия, са на само два пункта изоставане и ще се борят до последно за място сред 16-те най-добри на Стария континент.

Ако Валенсия съумее да победи Аякс, то "прилепите" ще се класират за следващата фаза на турнира, докато холандският гранд ще трябва да се надява на грешка от Челси в другия мач срещу Лил.

За домакините липсва контузеният Нерес, а Промес и Лабяд са под въпрос за срещата. В щаба на гостите има по-сериозни кадрови проблеми. Пицини, Гуедеш и Канг-ин са контузени, докато Гарай е наказан. Мангала, Кондогбия, Черишев и Силесен са под въпрос.

СЪСТАВИ

Аякс: Онана, Мазрауи, Велтман, Блинд, Таглиафико, Алварес, Ван де Бек, Мартинез, Зиеш, Ланг, Тадич

Валенсия: Доменек, Вас, Габриел, Диакаби, Гая, Торес, Парехо, Коклен, Солер, Гамейро, Родриго

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички