С човек по-малко Порто не удържа под натиска на Ювентус


С човек по-малко Порто не удържа под натиска на Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Ювентус победи Порто с 0:2 на стадион "До Драгао" в първата 1/8-финална среща в Шампионска лига. Гостите победиха чрез попадения на Марко Пяца в 72-ата и Даниел Алвеш в 74-ата минута.

Домакините пък доиграха срещата в намален състав, след като в 27-ата минута Алекс Тейес бе изгонен за грубо нарушение срещу Стефан Лихтщайнер.

В първите десетина минути от срещата Порто опита да наложи домакински превес, но така и не успя да стигне до нещо интересно пред вратата на Юве. Италианският шампион бе добре позициониран във всяка част от терена и това затрудни поругалците. В 18' Игуаин имаше добра възможност, но се поколеба какво да прави с топката в наказателното поле и тя му бе отнета. Четири минути след това и Дибала пробва със силен шут, но топката мина над вратата.

В 27' се стигна и до ключов момент в срещата. В рамките на две минути играчът на домакините Телес получи два жълти картона и справдливо бе изгонен. Второто му нарушение бе срещу Лихтщайнер като влезе на шпагат в краката му без да има шанс да достигне до топката.

Постепенно гостите преносаха играта изцяло в наказателното поле на Порто. В 39' Икер Касияс показа рефлекс и направи страхотно спасяване. Игуаин стреля силно, а топката се отбива коварно в крак на бранител, Икер обаче внимаваше и изби топката с една ръка в последния момент. 

В добавеното време на полувремето, Дибала бе близо до откриване на резултата, но гредата спаси домакините. С мощен изстрел аржентинецът пробва, но левия стълб на гредата му попречи. 

Второто полувреме започна с два далечени изстрели за Юве, но и двата неточни. Първо Ерера опита късмета си, но футболист на Порто изчисти с глава. В 53' и Дибала пробва с далечен шут, но Касияс отново се оказа непреодолимо препятствие.

Въпреки невероятните усислия от страна на Порто да удържат натиска на Юве, надеждите им рухнаха за две минути.

След сериозна грешка в отбраната на португалците, защитник на домакините отби топката и тя попадна в Марко Пяца. Той с с диагонален удар откри за 1:0.

Две минути по-късно "бианконерите" нанесоха и втори удар. Алекс Сандро центрира отляво успоредно на голлинията, а далечната греда чакаше влезлият като резерва Дани Алвеш, който засече за 2:0 и оформи крайният резултат.

Преди мача

Италианците нямат поражение срещу "драконите", имат записани две победи и едно равенство. В груповата фаза Юве спечели и трите си срещи.

Отборът на Масимилиано Алегри е уверен лидер в шампионата на Серия А, а Порто ще води люта битка срещу Бенфика за титлата.

Бардзали и Киелини са под въпрос за двубоя за италианския шампион, докато в Порто нямат проблеми с наказани или контузени играчи.

Съставите: 

Порто: Касияс, Перейра, Маркано, Невес, Брахими, Силва, Телес, Ерера, Данило, Фелипе, Соарес

Ювентус: Буфон, Киелини, Пянич, Кедира, Куадрадо, Игуаин, Сандро, Барзали, Манджукич, Дибала, Лихтщайнер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички