Роналдо направи силна заявка за "Златната топка", но дори той беше засенчен от друг


Роналдо направи силна заявка за "Златната топка", но дори той беше засенчен от друг
Снимка: Guliver/GettyImages

2888 0

Кристиано Роналдо имаше едва 2 гола в Шампионска лига преди да дойде време за сблъсъка срещу Байерн Мюнхен. Кавалерът на "Златната топка" избухна с 5 гола в двата мача и понесе "кралете" на гърба си, класирайки ги за полуфиналите. По подобен начин той се престави и срещу Волфсбург през миналия сезон в същата фаза - хеттрик в реванша и 3:0 за "белия балет" след загуба в първата среща. Но дори подобрената му голова статистика не може да скрие факта, че най-важният футболист на 11-кратния европейски клубен шампион беше често критикуваният за играта си Марсело.

Колкото и да бяха решаващи попаденията на португалеца, той пропусна поне още толкова, и то от далеч по-удобни ситуации. Реал Мадрид можеше да отпадне точно заради тези пропилени положения, но в крайна сметка късметът беше на тяхна страна. Но Марсело беше X-факторът в 210-те спиращи дъха минути на "Алианц Арена" и "Сантиаго Бернабеу".

Левият бек на Реал Мадрид изигра феноменални две срещи. Приносът му в нападение беше страхотен (както обикновено), особено за третия гол на Роналдо - нисичкият бразилец направи за смях целия отбор на Байерн, а след това поднесе топката на тепсия на португалския голмайстор. Просто брилянтно...

Левият бек завърши мача с 9 успешни преминавания покрай съперник, 8 създадени шанса за гол, 7 точни центрирания, 4 пресечени подавания, 3 блокирани удара и 1 асистенция. Марсело беше буквално навсякъде, а най-неочаквано за специалистите беше представянето му в защита.

Бранителят никога не е бил сред най-добрите в дефанзивен план, но срещу Ариен Робен беше безпогрешен. И в двата мача по-опасен беше Франк Рибери, а единствените добри изяви на холандеца бяха по лявото крило на нападение - единственото място на терена, на което негова сянка не беше нисичкият бразилец. Марсело нито веднъж не допусна Робен да му се изплъзне, покриваше редовно Тиаго и Филип Лам и имаше неизчерпаема енергия, което пролича в пробивите, които за 210 минути игра не загубиха остротата си.

Освен всичко това той спря и 2 сигурни гола в реванша срещу Байерн Мюнхен - по една ситуация във всяко полувреме.

Двубоите с Байерн бяха дори по-специални за Марсело, тъй като често той е пренебрегван като най-добър на своя пост за сметка на Давид Алаба. В двете срещи той тотално засенчи австрийския си колега и беше с основен принос за доминацията на "белия балет" над "ФК Холивуд". Независимо че Роналдо беше голмайсторът и в двата мача, Марсело беше най-добрият играч на терена. Но това не трябва да изненадва никого - Марсело всяка година е сред най-добрите играчи в света. Време е да получи и нужното уважение за това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички