Роналдо - разочарование №1 за Ювентус? Не, той беше най-добрият за "старата госпожа"


Роналдо - разочарование №1 за Ювентус? Не, той беше най-добрият за "старата госпожа"
Снимка: Guliver/GettyImages

3416 0

Големите критики, които Кристиано Роналдо отнесе както за поведението си, така и най-вече за играта си срещу Атлетико Мадрид, са крайно не основателни. Въпреки че португалецът безпосрно не се представи на ниво според високите стандарти, които самият той наложи, Роналдо всъщност беше най-добрият футболист на Ювентус и беше единствената опасност за вратата на Ян Облак почти през целия двубой, загубен от "старата госпожа" с 2:0 в Мадрид.

Бившият ас на Реал Мадрид отправи 7 удара (най-много за отбора), като само един беше точен в срещата. Той беше отлично пазен от защитата на Атлетико и най-вече от Годин, Хименес и Томас Партей, но въпреки това имаше положителен ефект върху играта на Ювентус.

Той завърши срещата с изумителните 95% точност при подаванията, 72 докосвания на топката и 2 ключови подавания, едното от които към Бернардески, който пропусна златен шанс да вкара гол за торинци. Освен това португалецът осъществи цели 7 успешни дрибъла - най-много в мача и над два пъти повече в сравнение със собствените си с съотборници. И, независимо от доброто си представяне, Роналдо е най-критикуваният футболист в Италия, а и в цял свят, за представянето на Ювентус.

Партньорите му в атака - Марио Манджукич и Пауло Дибала, имаха общо 4 удара, а аржентинецът, който е главен генератор на положения в отбора заедно с Миралем Пянич, не създаде нито една ситуация за гол в полза на своя отбор.

Другите големи виновници са Джорджи Киелини и Леонардо Бонучи, чиито грешки в защита костваха двата гола в полза на Атлетико. В същото време вина трябва да поеме и Масимилиано Алегри, който безспорно можеше да проведе далеч по-добре двубоя както тактически, така и с избора си на титуляри. Матия Де Шилио беше сред най-слабите играчи на терена не само в този мач, но и през целия сезон за "бианконерите", а Ювентус заигра много по-добре, когато на терена се появиха Бернардески и най-вече Жоао Кансело.

Реваншът между двата отбора е в средата на март в Торино, но "старата госпожа" има да наваксва 2 гола пасив, докато Атлетико изглеждаше почти безгрешен срещу определяния като фаворит в турнира Ювентус. Междувременно звездата на Ювентус стана обект на яростни освирквания и подигравки, но вижте бруталния начин, по който Кристиано им отговори (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички