Реал Мадрид се изправя срещу Байерн и проклятието на "Бернабеу"


Реал Мадрид се изправя срещу Байерн и проклятието на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

2391 0

Тази вечер в Шампионска лига испанският гранд Реал Мадрид има два съперника - Байерн Мюнхен и лошата аура на собствения си стадион "Сантяго Бернабеу". И ако това ви звучи като шега, ви съветваме да прочетете текста по-долу.

На митичния стадион, където "белия балет" трябва да се чувства най-добре, отборът загуби през този сезон титлата в Ла Лига и Купата на Краля. А може да загуби и трофея в Шампионска лига.

Да разгледаме как се представи Реал на домашна арена през сезон 2017/18. Легендарният стадион започна да "спъва" своите още на старта на първенството, където те искаха да защитят шампионската си титла. Реал доста неочаквано се срина в двата поредни стартови мача - срещу Валенсия завърши 2:2, а срещу Леванте - 1:1. След един кръг "белите" загубиха от Бетис.

Победата над Малага дойде чак в 76-ата минута благодарение гола на Роналдо, а после дойде ужасната загуба от Барселона с 0:3. Но след позора в Ел Класико Реал не си взе поука и продължи с трагичното представяне пред своя публика. Още в следващото си домакинство тимът на Зинедин Зидан падна от Виляреал и точно в този момент в Испания се заговори за проклятието на "Бернабеу".

На свой терен мадридският гранд не победи нито един отбор от топ 6 на Испания. Още във втория кръг Атлетико си тръгна от "Бернабеу" с точка, а най-пресният пример е мачът с Атлетик 1:1. В Ла Лига шампионите на Европа загубиха на свой терен 15 точки, а точно толкова е разликата с Барселона, благодарение на която каталунците вече спечелиха титлата.

И докато положението в Ла Лига е лошо, то в турнира за Купата на Краля е трагично. В 1/16-финалите "белите"не успяха да победят слабака Фуенлабрада, а в следващата фаза се изложиха срещу Нумансия (2:2). Апогей на неудачите стана мачът с Леганес в четвъртфиналите, когато Реал падна с 1:2 и сензационно напусна турнира.

В Шампионска лига "Сантяго Бернабеу" също изгуби шампионската си аура. Най-пресният пример е реваншът срещу Ювентус в 1/4-финалите. След страхотна победа в Торино Кристиано Роналдо и компания показаха слаб футбол у дома и едва не отпаднаха като Барселона.

В груповата фаза на турнира Реал също не се представи перфектно у дома. Ако АПОЕЛ беше победен с 3:0, то с Тотнъм и Борусия отборът на Зидан имаше сериозни трудности. "Шпорите" взеха от "Бернабеу" една точка след 1:1, а германците бяха победени с 3:2. В осминафиналите ПСЖ също бе близо до положителен резултат в Мадрид, но след като водеше с 1:0, претърпя поражение с 1:3. В Париж и сега твърдят, че съдийството е било ключовият фактор за победата на испанците.

Общо през сезон 2017/18 на своя стадион Реал претърпя 5 поражения, а 7 пъти записа равенство. Испанският гранд игра значително по-добре навън, където записа 19 победи. У дома "белите" тържествуваха само 14 пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички