През сезон 2019/20: Четвъртият в Англия може да не играе в Шампионска лига!


През сезон 2019/20: Четвъртият в Англия може да не играе в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images/Guliver

9627 0

УЕФА официално е потвърдила, че е възможно през следващия сезон да се стигне до промяна, свързана с участието на английските клубове в Шампионска лига. Възможен е сценарий, според който завършилият на четвърто място във Висшата лига отбор няма да участва в най-престижния клубен турнир в Европа.

Това може да се случи, ако английски тимове спечелят най-важните клубни турнири на континента - Шампионска лига и Лига Европа, а в първенството са по-далеч от четвъртото място. Например, ако Манчестър Юнайтед завърши пети в края на сезона и спечели Шампионска лига, а Арсенал финишира шести и триумфира в Лига Европа, четвъртият тим във Висшата лига няма да се класира за Шампионска лига, а за Лига Европа. Става дума конкретно за сезон 2019/20.

ПОРЕДНАТА ИНОВАЦИЯ В ШАМПИОНСКА ЛИГА: МАЧОВЕТЕ МОЖЕ ДА СЕ ИГРАЯТ ПРЕЗ УИКЕНДА

Независимо от това кой ще спечели Премиър Лийг, Шампионска лига, Лига Европа, Купата на Лигата и ФА Къп, Англия може да бъде представена в двата европейски турнира само от 7 отбора. И тъй като победителите в тях задължително попадат в груповата фаза на следващото издание на турнира, положението им в местното първенство няма да има значение.

В историята дотук има подобни случаи: През 2012 г. Тотнъм завърши четвърти във Висшата лига, но игра в Лига Европа, тъй като Челси спечели Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички