Полицията в Монако наплаши Борусия преди реванша


Полицията в Монако наплаши Борусия преди реванша

1578 0

Играчите на Борусия Дортмунд преживяха истински ужас миналата седмица, когато имаше терористична атака над автобуса, който превозваше играчите към стадиона час преди срещата. Три взривни вещества бяха задействани в опасна близост до превозното средство и Марк Бартра пострада от счупените стъкла, като бе откаран в болница, където претърпя и операция. Борусия пък загуби на "Сигнал Идуна Парк" с 3:2, а вчера отпадна след ново поражение - 3:1.

Това обаче не е било най-тежкото, пред което момчетата на Томас Тухел са се изправили. Отново напът за стадиона, този път "Луи II", автобусът на "жълто-черните" е бил спрян и задържан за около 20 минути. Това решение е било от съображение за сигурност, но вместо това е наплашило отново немските футболисти.

"Всички бяхме в автобуса и полицията бе готова да ни ескортира, но в последния момент ни казаха, че трябва да почакаме. Останахме там 16 или 17 минути, след което се опитахме да разберем причината за това. Казаха ни само, че от съображения за сигурност. Това бе най-лошото нещо, което можеше да се случи седмица след атаката. Всички бяхме готови да тръгнем, но не ни се разрешаваше. Трябваше да влезем в този мач, опитвайки се да изчистим мислите си, за да обърнем крайния изход, но само 75 минути преди началото се случи това и нямаше как да мислим за футбол. Полицията бе навсякъде около автобуса, улицата бе празна, а ние не помръднахме и с един сантиметър", сподели наставникът на Борусия Томас Тухел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички