Почетино призна: Сбърках тактиката срещу Аякс


Почетино призна: Сбърках тактиката срещу Аякс
Снимка: Getty Images/Gulliver

1532 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че не е взел точното решение при избора на стартова тактика в мача с Аякс от полуфиналите на Шампионска лига. Както е известно, двубоят бе спечелен от гостите от Амстердам с 1:0.

На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ домакините започнаха в схема 5-3-2 и бяха тотално надиграни от съперника си в първите 30 минути, като имаха късмета да допуснат само един гол. Малко преди почивката Почетино трябваше да замени принудително единия от централните си защитниците – Ян Вертонген, и смени схемата, което веднага се отрази на играта и "шпорите“ започнаха да доминират.

"Гледайки мача, приемам, че схемата, която използвахме, беше грешна. Но ние нямахме много опции. Няма как да съм доволен, но не можем да знаем какво щеше да стане, ако бяхме избрали различна тактика. Но ни липсваше енергия и бяхме неточни. Не допуснахме гол заради схемата. Подходът ни към мач не бе правилен. Аз съм мениджърът и за това аз нося отговорността“, коментира след срещата аржентинският специалист. Вижте в този материал какъв бонус е обещан на "шпорите", ако спечелят Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички