От бъдеща легенда на "Анфийлд" до обикновен зрител на Шампионска лига


От бъдеща легенда на "Анфийлд" до обикновен зрител на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4580 0

Шампионска лига отново развесели и разплака милиони с поредната незабравима нощ в турнира. Два от отборите, които в началото на сезона не бяха сред фаворитите в надпреварата, вчера си осигуриха място на 1/2-финалите в най-комерсиалния клубен турнир в света.

Отборът на Ливърпул постигна нещо, което през есента изглеждаше немислимо - победи лидера във Висшата лига Манчестър Сити, и то не веднъж, не два пъти, а три пъти подред. Първо играчите на Юрген Клоп надделяха с 4:3 на "Анфийлд" в мач от Висшата лига, а в рамките на 7 дни победиха "гражданите" с 3:0 в първи 1/4-финален мач от турнира на богатите, а вчера се наложиха с 1:2 на "Етихад", за да продължат сред най-добрите 4 в турнира.

В Италия по същото време падна другата, много по-голяма "бомба" от 1/4-финалите на Шампионска лига. Миналата седмица Барселона спечели на "Камп Ноу" с 4:1 срещу Рома и всички смятаха каталунците не само за сигурен участник в 1/2-финалите, но и за един от най-големите фаворити в турнира. "Вълците" обаче наказаха подценяването на своя съперник и с победа с 3:0 у дома изхвърлиха Лео Меси и компания от спора за Купата с големите уши. Също толкова притеснителен е и фактът, че Барса отпада в тази фаза на турнира за трета поредна година.

Какво обаче е общото между тези две футболни чудеса - разбира се, че трансферът на Филипе Коутиньо. Толкова силно желаният трансфер от бразилеца, заради който той направи на маймуни всички в Ливърпул. То не бяха болки в гърба, то не бяха проблеми с адукторите, пропускане на тренировки - всичко възможно, само и само да го пуснат да отиде в Барселона.

И сега какво стана? За пореден път се оказа, че зимният трансферен прозорец не е за големи трансфери. Защо ли? Коутиньо е най-добрият пример за това. Той няма право да играе за Барса в Шампионска лига, след като вече бе по европейските терени с екипа на "червените", но при подписването на своя договор заяви: Идвам в Барселона, за да спечеля Шампионска лига. Но какво се оказа накрая? Отборът, който Коу толкова силно "обичаше", ще спори за място на финала, докато в същото време бразилецът ще трябва да седи вкъщи пред телевизора и да гледа как бившите му съотборници от Ливърпул изживяват своя миг, сбъдват мечтата си и се борят в 1/2-финалите на най-комерсиалния футболен турнир. 

Както се казва в този случай: "Karma is a bit*h". Думите на Коутиньо застигнаха съотборниците му в Шампионска лига и те отново се препънаха в 1/4-финалите, а в същото време борбеният Ливърпул, воден от ексцентричния Юрген Клоп, достигна до 1/2-финалите за първи път от 10 години. А какво можеше да стори тимът, ако Филипе Коутиньо не бе преминал в Барселона през зимата?

Да, няма спор, че бразилският техничар ще остане на "Камп Ноу" още дълго. Той ще има още много възможности, за да спечели турнира и бъдете сигурни, рано или късно Коу ще вдигне купата от Шампионска лига с екипа на Барселона. С тима на каталунския гранд в днешно време не е трудно да печелиш трофеи и това не е тайна за никого. Но ако беше останал в Ливърпул до края на сезона, можеше да направи нещо много по-невероятно, много по-запомнящо се, нещо грандиозно. А да спечелиш толкова велика надпревара с екипа на Ливърпул - това щеше да го превърне в легенда на "Анфийлд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички