Очаквано завръщане: Шампионска лига завалядява с две непредвидими съревнования


Очаквано завръщане: Шампионска лига завалядява с две непредвидими съревнования
Снимка: принтскрийн

2070 0

Тази вечер, 12 февруари, вторник, най-силният европейски клубен турнир - Шампионска лига, се завръща с осминафиналната си фаза. Тази вечер ще можем да наблюдаваме на живо два сблъсъка - Манчестър Юнайтед срещу Пари Сен Жермен и Рома срещу Порто. И двата мача започват в 22,00 часа.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: ПСЖ

Въпреки че и двата тима излязоха от групите си без проблем, през декември, когато се тегли жребият, шансовете на английския клуб да продължи към четвъртфиналите изглеждаха значително бледи - отборът се представяше неубедително и на европейски, и на домашна сцена. Само малко по-късно всичко това се промени с треньорската смяна и сега под ръководството на Оле Гунар Солскяер "червените дяволи" са неудържими.

Както е известно, норвежецът почти не направи промени по състава, но съумя да нареди 10 победи в 11 мача начело и да качи отбора в топ 4.

През същия период ПСЖ пък, наобратно, отслабна. И основният повод за притеснение не е първата загуба на тима през сезона под ръководството на Томас Тухел, а в загубата на няколко основни играчи. Аут заради контузии за сблъсъка на "Олд Трафорд" са голямата звезда Неймар, рекордьорът-голмайстор Единсон Кавани и защитникът Тома Мюние.

РОМА - ПОРТО

Италианският клуб е в криза и дори нетолкова силният съперник, който жребият им прати, изглежда трудно преодолим. "Вълците" се намират едва на шестото място в класирането в Серия А и демонстрират посредствен футбол. През януари римският клуб падна разгромно с 1:7 от Фиорентина в Купата на Италия, а в първенството завърши 3:3 с Аталанта. Чуха се слухове, че клубът иска да уволни треньора Еузебио Ди Франческо, но сам той не иска да си тръгва.

Порто пък не е губил в португалското първенство от октомври месец, но двете равенства в последните кръгове поставиха водачеството им под заплаха - само 1 точка преднина. В Шампионска лига "драконите" без проблем излязоха от най-слабата група в турнира. Те никога не са губили от Рома в евротурнирите, но за успех днес може да им попречи отсъствието на двама важни играчи: контузеният Марега и наказаният Корона.

ПРОГРАМАТА НА ВСИЧКИ 1/8-ФИНАЛИ В ШЛ:

13.02

Тотнъм - Борусия (Дортмунд)

Аякс - Реал Мадрид

19.02

Олимпик Лион - Барселона

Ливърпул - Байерн Мюнхен

20.02

Атлетико (Мадрид) - Ювентус

Шалке 04 - Манчестър Сити

*Всички мачове започват в 22,00 часа. Реваншите са на 5-6 и 12-13 март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички