Обмислят намаляване броя на групите в Шампионска лига


Обмислят намаляване броя на групите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3540 0

Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който е и председател на Европейската клубна асоциация, потвърди, че редица клубове от Стария континент са предложили да се направят реформи в Шампионска лига. Една от характеристиките на обновения турнир ще бъде намаляването на броя на групите в груповата фаза, като бройката на клубовете ще се запази.

В момента на този етап в турнира участват 32 отбора, които биват разпределяни в 8 групи по 4 отбора. Предложението е групите да станат 4, а отборите - 8, за да има повече мачове между тимовете и да се увеличат приходите.

"Ние всички искаме повече международни мачове и по-малко домашни, съчетани с общо съкръщаване на мачовете. Всички клубове искат повече европейски мачове за развитието на своите марки. Мисля, че това е естествена еволюция на турнира. Искаме да обсъдим това предложение. Мога да ви уверя, че много мои колеги имат доста сходни възгледи", заяви Аниели, цитиран от "The Guardian".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички