ОБНОВЕНА: Всичко, което трябва да знаете за финала на Шампионска лига


ОБНОВЕНА: Всичко, което трябва да знаете за финала на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

8768 0

26 май 2018 година! Събота! Киев, Украйна! Финалът в Шампионска лига е точно днес! Тази година Реал Мадрид и Ливърпул ще определят кой е новият крал на Европа. Двата тима ще премерят сили на стадион "Олимпийски" в украинската столица. Реал е фаворитът в срещата не само заради 12-те си отличия от турнира, но и заради двете поредни титли, които спечелиха през последните два сезона.

😂 ULTIMATE CHAMPIONS TOURNAMENT takeover by @christiankarembeu98! Favourite hero here? 🤔

Публикация, споделена от #UCLfinal 🏆 (@championsleague) на

19:25 - Финалът, пречупен от любопитна гледна точка, която показва как отборите с по-висок доход печелят ШЛ и колко голяма е разликата между Реал и Ливърпул, вижте тук.

07:00 - Хулигани в Киев са нападнали фенове на Ливърпул. Това се е случило в тамошния ресторант "Rooster", който е в близост до стадион "Олимпийски", където ще се играе мачът. Подробности ТУК.

00:00 - Хиляди фенове в Киев посрещнаха Реал Мадрид

A caminho de Kiev 👌✈️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ливърпул от своя страна е приятната изненада на турнира. "Червените" на Юрген Клоп играят атакуващ футбол и неслучайно са най-резултатният отбор в историята на надпреварата. Те ще играят първи финал в Шампионска лига от 2007 година насам и ще търсят първи трофей от 2005 година.

Треньорите и на двата тима ще могат да разчитат на почти всички свои играчи, като големият отсъстващ за Ливърпул е халфът Алекс-Окслейд Чембърлейн. Добрата новина за "червените“ е, че Джеймс Милнър и Емре Джан минаха успешно фитнес тест и ще могат да вземат участие в мача. Надали обаче германският полузащитник ще започне титуляр, с оглед на това, че не е играл от доста време. Защитниците Хоел Матип и Джо Гомес също са извън сметките заради контузии.

Зидан от своя страна има щастието да разполага с пълния си състав. Въпросителната пред него е дали да заложи в титулярния състав на Карим Бензема, Гарет Бейл или Лукас Васкес, като според експертите най-вероятно е шанс да получи френският нападател, който се разписа два пъти срещу Байерн Мюнхен в реванша от полуфиналите между двата тима.

Следете всичко най-интересно около финала в най-престижния европейски клубен турнир със SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички