Няколко причини, поради които Реал Мадрид ще разбие ПСЖ в Шампионска лига


Няколко причини, поради които Реал Мадрид ще разбие ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1645 0

Тази вечер "Сантяго Бернабеу" приема първия мегасблъсък от 1/8-финалите в Шампионска лига между Реал Мадрид и ПСЖ. Без съмнение това е срещата, която предизвиква най-голям интерес и се чака с най-голямо нетърпение. Срещата е с начален час 21:45 и може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

"Белия балет" ще опита да за трета поредна година да вдигне трофея от надпреварата, но задачата им този път не изглежда никак лесна. В испанското първенство се представят повече от колебливо и са на четвърто място със 17 точки зад лидера Барселона, а също така отпаднаха на 1/4-финалите за Купата на Краля от скромния тим на Леганес. Затова Шампионска лига остава големият шанс за трофей за "Кралския клуб", а не е тайна, че точно това е любимата надпревара на мадридчани. 

Срещу себе си обаче ще има френската машина ПСЖ, начело с Неймар, Кавани и Мбапе. Със сигурност всички погледи ще са насочени към бразилеца, който в последните месеци упорито се свързва с трансфер в Реал Maдрид. Френският тим ще излезе мотивиран до краен предел, като голямата цел е пробив в Европа и трофей.

Какви обаче са предимствата пред Реал, въпреки че не е върхова форма?

Опит

Едно от най-важните неща, което отборът трябва да притежава що се отнася до такъв турнир е опитът, а играчите на Реал го имат в изобилие. Той може да помогне да оставиш на заден план дадени ситуации, които други ще превърнат в нещо важно. ПСЖ е ясен пример за това как може след 4:0 в първия мач, да отпаднеш в реванша. Опитен отбор трудно би допусна такъв обрат, дори и да е срещу Барселона. 

По-добра средна линия

Няма съмнение, че атаката на ПСЖ е много по-ефективна, но в средата на терена може да се каже, че мадридчани печелят. Зидан може да разчита на Лука Модрич и Тони Кроос, както и на помощта на Иско, Ковачич и Каземиро. Това води до баланс. ПСЖ имат креативни футболисти като Дракслер, Верати и Рабиот. Реал може да се възползва от факта, че италианеца страдаше от контузии и именно това да се окаже едно от слабите места на френския тим. 

Дълбочина на състава

Без съмнение през изминалата година състава имаше по-голяма дълбочина, преди напускането на Алваро Мората и Хамес Родригес, но и сега разполагат с играчи, които могат да променят хода на играта. Мате Коваачич, Иско, Марко Асенсио, Лукас Васекес, Дани Себайос - всеки от тях може да повлия на срещата. От другата страна са Анхел ди Мария и Хавие Пасторе, които също са страхотни играчи, но в последно време са изгубили от блясъка си.

Футболистите са като "наранени лъвове"

Играчите на "белия балет" са свикнали да печелят трофеи и да се състезават във всички турнири за тях. Този сезон обаче нещата не се развиха по желания начин и единствено Шампионска лига може да им донесе тази радост. Всички сили са съсредоточени натам и ще дадат всичко от себе си, за да може отборът за пореден път да влезе в история - с трети пореден трофей от турнира.

Любовната афера с Шампионска лига

Шампионска лига е турнирът на Реал Мадрид. Няма никакво съмнение. Отборът е спечелил рекордните 12 титли и през последните две години няма кой да ги спре. Миналия сезон силният отбор на Ювентус също не изплаши Реал, който победи с повече от убедителното 4:1 и влезе в историята. Време е да разберем дали е готов да напише още една.   

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички