Невероятно - бивш вратар на Лудогорец прави фурор в Шампионска лига


Невероятно - бивш вратар на Лудогорец прави фурор в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3854 0

Лудогорец допуска често голове през последните две години, което се дължи до немалка степен на липсата на Владислав Стоянов заради дълго лечение на контузия. Междувременно обаче бившият вратар на "орлите" Милан Борян прави чудеса от храброст в Шампионска лига и вече държи един рекорд в своя полза, поне до момента в турнира.

Дебютиралият за Лудогорец в Шампионска лига срещу Ливърпул вратар изигра невероятни два мача за Цървена звезда, и особено срещу ПСЖ въпреки тежкото поражение с 6:1, което звездашите отнесоха.

В мача срещу Неймар и компания Борян направи цели 11 спасявания, което е много повече от всеки друг вратар на този етап в турнира. Освен това в псървия кръг той отново направи най-много спасявания, отразявайки 7 удара по посока на своята вратап - срещу Наполи при равенството 0:0 на "Мала Маракана" в средата на септември.

Според официалната статистика на Шампионска лига, до момента Борян има 18 спасявания в първите си 2 мача в груповата фаза. Той беше с ключова роля и за влизането на отбора сред 32-та най-добри в надпреварата, след като отрази 20 удара по време на квалификациите през август. Междувременно се оказа, че има нов сериозен проблем за Влади Стоянов - какъв е той четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички