Моуриньо: Клоп ще понесе тежко трети загубен финал в Шампионска лига


Моуриньо: Клоп ще понесе тежко трети загубен финал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2248 0

Жозе Моуриньо вярва, че трети загубен финал в Шампионска лига ще бъде тежко понесен от Юрген Клоп. "Финалът в надпреварата между Ливърпул и Тотнъм следващата седмица е заобиколен от много голямо напрежение“, сподели двукратният победител в най-престижния европейски клубен турнир Моуриньо, най-малкото за Клоп.

Мениджърът на Ливърпул загуби за втори път в кариерата си в спора за трофея миналата година, когато мърсисайдци допуснаха поражение от Реал Мадрид с 1:3. Това бе пет години, след като германският специалист загуби финала начело на Борусия (Дортмунд) от Байерн Мюнхен с 1:2. Статистиката показва, че Клоп е загубил шест от седемте си финала като мениджър във всички турнири.

"Ако Юрген триумфира на финала, това ще е невероятно постижение за него, заяви Моуриньо за "Sky Sports" в своето първо интервю, излъчено на територията на Великобритания след уволнението от Манчестър Юнайтед през декември. - Ако Юрген не спечели… е, знаете, за него ще бъде наистина много, много тежко. Но той е позитивен човек, сигурен съм, че мисли само и единствено за победата. Всеки мениджър, който разбира какво е да играеш във финала на Шампионска лига, знае отлично, че винаги има победители и губещи – както играчите, така и мениджърът“, добави португалецът.

Четиригодишното чакане на Клоп за трофей с Ливърпул продължи, когато тимът му загуби битката с Манчестър Сити с една точка разлика в последния ден от сезона във Висшата лига. Но следващата седмица се открива и възможност пред Маурисио Почетино и Тотнъм за трофей.

"Шпорите“ не печелят титли и купи и ако завоюват първия си трофей, ще бъде страхотно за тях, а това може да доведе и до трофеи на домашната сцена, защото Шампионска лига е най-големият от тях, каза по адрес на лондончани Моуриньо. - Финалите не се играят, за да кажеш, че си участвал, а за да се спечелят“. Предишното изказване на Моуриньо за колегите му Клоп и Почетино бе доста по-критично. Вижте го тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички