Минута мълчание в памет на Рейес преди финала в Шампионска лига


Минута мълчание в памет на Рейес преди финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1751 0

Минута мълчание ще бъде запазена в памет на Хосе Антонио Рейес преди началото на финала в Шампионска лига тази вечер, след като бившият футболист на Арсенал, Реал Мадрид и Испания загина в автомобилна катастрофа на 35-годишна възраст.

Рейес стана известен на широката футболна общественост с екипа на Севиля, преди да премине в Арсенал, където бе част от отбора на „Недосегаемите“ през сезон 2003-2004, преди да изкара периоди в мадридските Реал и Атлетико. УЕФА обяви, че ще има минута мълчание в негова памет преди финала в Мадрид между Тотнъм и Ливърпул.

Испанската футболна федерация също така потвърди, че ще има минута мълчание преди всички официални двубои в страната този уикенд. От федерацията допълниха, че седемте мача от Сегунда Дивисион ще бъдат отложени, включително Кадис-Екстремадура (клубът, за който той заигра през януари). Рейес спечели Висшата лига и ФА Къп с Арсенал, и влезе като резерва при загубата от Барселона във финала на Шампионска лига през 2006. Офанзивният футболист триумфира със Севиля във Втора дивизия, като завоюва Лига Европа рекордните пет пъти – два пъти с Атлетико Мадрид и три пъти с андалусийци. Той изигра 21 мача за националния отбор на Испания между 2003 и 2006, отбелязвайки четири попадения. Рейес спечели домашните шампионски титли с Реал Мадрид и Бенфика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички